Antena Căutare

Vezi ultima teorie despre disparitia civilizatiei maya!

Timp de peste 500 de ani, mayasii au fost una dintre cele mai evoluate si civilizate popoare din lume. Totusi, in jurul anului 800 e.n., Imperiul Maya a inceput sa se prabuseasca, iar la inceputul anului 1000 cele mai multe orase si temple se aflau deja in ruina.

Timp de zeci de ani, cercetatorii au incercat sa gaseasca o explicatie cu privire la extinctia civilizatiei maya. Printre cauzele enumerate de specialisti se afla rivalitatile politice interne, razboaiele dintre asezarile vecine, ocupatia spaniola, dar si seceta.

Se pare ca seceta ar fi, de fapt, motivul principal al disparitiei mayasilor. Desi pana acum 10 ani nu au existat dovezi clare in acest sens, specialistii au analizat sedimentele din jurul lacurilor si coastelor din America de Sud si au descoperit ca, intr-adevar, seceta a jucat un rol important.

Cercetarile au fost realizate de doi paleoclimatologisti de la Universitatea Southampton din Marea Britanie. Acestia au descoperit ca perioadele de seceta extrema coincid cu dovezile arheologice care arata cand a disparut civilizatia maya.

Avand in vedere ca principala ocupatie a mayasilor era agricultura si vanatul, seceta este un factor extrem de important pe care specialistii continua sa-l analizeze.

Sursa: huffingtonpost.com

FOTO: hepta.ro

VIDEO! La 15 ani a ridicat o masina de aproape o tona pentru a-si salva bunicul de la moarte... FOTO! Fenomen MIRACULOS: curcubeul din stele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x