Antena Căutare

Viața după moarte va fi posibilă? Cum ar putea fi oamenii prezenți la propriile înmomântări, peste câteva decenii

Un futurolog celebru, doctorul Ian Pearson, susține că până în anul 2050 aproape toate mințile oamenilor vor fi stocate în computere, ceea ce va face corpurile omenești redundante.

Un futurolog celebru, doctorul Ian Pearson, susține că până în anul 2050 aproape toate mințile oamenilor vor fi stocate în computere, ceea ce va face corpurile omenești redundante. În viziunea lui, oamenii vor putea participa la un moment dat la propriile înmormântări, prin intermediul unor corpuri robotizate.

Unii oameni cred că vom reuși să ne transferăm mințile în computere. Însă, Pearson susține că aceste computer vor deveni conectate la creierele noastre în timp, până când se vor transforma în extensii ale minților noastre – astfel că nu vor fi doar „copiate”.

„Într-o zi, corpul tău va muri, creierul tău se va opri, dar nu va fi o mare problem, deoarece 99% din mintea ta va fi în siguranță, lucrând fericită cu ajutorul tehnologiei”, și-a explicat Pearson teoria.

„Presupunând că te-ai pregătit bine și ai agonisit destul, te vei putea conecta la un android pe care să îl poți folosi drept corpul tău, începând de la momentul morții corpului tău omenesc. Vei putea participa la propria ta înmormântare, după care vei putea continua să trăiești aproape la fel ca înainte, dar cu un corp robotizat”, a mai explicat el, potrivit The Sun.

Ian Pearson a avertizat, însă, că nu toți oamenii vor fi atât de norocoși încât să devină nemuritori în acest fel, deoarece această metodă va fi și extreme de costisitoare.

El a mai sugerat că ar putea exista probleme cu stocarea minții omenești pe computer, chiar dacă oamenii vor cumpăra corpuri androide, în loc să le închirieze.

Pearson a explicat că serverele pe care vor fi stocate mințile oamenilor vor fi deșinute de companii precum Amazon, Google, Facebook sau Apple.

Avertisment teribil! Sfârșitul lumii, tot mai aproape?! Omenirea trăiește "pe datorie", iar resursele sunt apr... Cazul cutremurător ce a făcut înconjurul lumii! Se plângea încontinuu de dureri de cap, iar când a ajuns la spital, medi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x