Antena Căutare

VIDEO! Tot ce nu stiai despre istoria Bucurestilor - mistere lamurite de Corneliu Vadim Tudor

La invitatia echipei de la "Un show pacatos", omul politic si de cultura, Corneliu Vadim Tudor, a pornit intr-o masina decapotabila pentru a prezenta istoria Bucurestiului, cu personalitatile care si-au trait viata in oras, cu legende despre diferite evenimente care au marcat viata urbei si a locuitorilor, cu arhitectura eclectica si dezvoltarea accelerata din secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.

Periplul a inceput de la biserica Sf. Gheorghe unde se afla osemintele domnitorului martir Constantin Brancoveanu si statuia acestuia realizata de Oscar Han. Vadim Tudor a vorbit si despre demolarea bisericilor in timpul regimului Ceausescu, mai ales despre distrugerea bisericii Sf. Vineri, un simbol national si un simbol al Bucurestilor.

In zona de la Universitate liderul PRM a povestit despre Palatul Sutu construit in 1834 de familia de domnitorilor din Tara Romaneasca. Nu a fost uitata nici istoria Turnului Coltei, un fel de Foisor de Foc al Bucurestiului, cladire construita la inceputul secolului al XVIII-lea de soldati suedezi refugiati pe teritoriul romanesc dupa infrangerea de la Poltava, in fata lui Petru I cel Mare, si demolata in 1888 din ordinul primarului Pache Protopescu.

Cu o memorie remarcabila, Vadim Tudor a pornit apoi pe jos prin Centrul Vechi povestind despre Curtea Domneasca, Hanul lui Manuc si alte cladiri importante din zona, precum si despre viata si obiceiurile oamenilor apuse acum 100 de ani.

Pe Dealul Mitropoliei, poetul a vorbit despre asasinarea premierului Barbu Catargiu in 1862, crima care a ramas neelucidata pana in prezent, unul dintre “Misterele Bucurestilor”.

Alte povesti incitante despre capitala Romaniei puteti afla aici, urmarind materialele video!

Luni, 06 august 2012, ora 08.30. "Curiosity" poposeste pe Marte!... VIDEO! Hot umilit de proprietarul unui magazin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x