Antena Căutare

Zone turistice din tara noastra, promovate intr-un ziar din Italia: "Romania, o tara cu peisaje de basm"

Unul dintre cele mai mari ziare din Italia, "La Repubblica" scrie despre Romania. Si scrie de bine! Intr-un articol aparut recent, tara noastra este descrisa intr-un mod inedit, drept o destinatie turistica de basm, cu peisaje deosebit de frumoase.

"Mergeti in Romania, intr-o tara cu peisaje de basm!”, scrie cotidianul italian "La Repubblica". Articolul a fost publicat sub titlul „Romania, surprizele de la est de ... Dracula” si face o insiruire a celor mai frumoase atractii turistice, carora le adauga descrieri in cuvinte magulitoare pentru noi, romanii.

Odata trecut de castelele tenebroase ale Transilvanie intalnesti o Romanie mai putin intunecata, una careia ii revine zambetul pe buze. Prima oprire, Piatra Neamt, oras considerat perla Moldovei. Cetatea, muzeul de istorie sau turnul lui Stefan cel Mare sunt doar cateva dintre recomandarile jurnalistului italian.

Urmeaza manastirile din nordul Moldovei, o zona extrem de indragita de turisti. Una dintre manastirile de acolo ii atrage atentia in mod deosebit jurnalistului.

„Manastirea Varatec este cea mai mare manastirea ortodoxa din Romania. Este la o distanta de 40 de kilometri de Piatra Neamt , inconjurata de chilii si de gradini relaxante, pline de flori multicolore si tei seculari”, scrie acesta.

Nu sunt uitate nici Cetatea Neamtului sau Lacul Rosu, iar pe langa obiective, peisaje, natura, italienii nu uita sa faca referite nici la...oameni. Despre ei, este precizat faptul ca sunt primitori, ca raspund cu drag atunci cand li se bate la usa. Iar turistii n-ar trebui sa-i evize, pentru ca sunt o adevarate sursa de cunoastere. Legende, povesti, istorie.

Italienii iubesc Romania. Romania frumoasa!

VIDEO! Un rechin ciocan naste pe plajele din Florida sub privirile a zeci de oameni... Nastere la inaltime! O femeie a adus pe lume un bebelus in timp ce zbura spre Maroc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x