Guvernul Orban își poate pierde un ministru! Florin Cîțu a spus în ce condiții va demisiona: „Vom vedea care este decizia”

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe Florin Cîțu a fost trecut în Senat.

Moțiunea împotriva ministrului de Finanțe a fost adoptată

Moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” şi două abţineri.

Votul a fost unul secret, electronic.

„Vom vedea care este decizia. Dacă partidul îmi va spune să fac un pas în spate, bineînţeles că voi demisiona. Dezbaterea nu a avut nicio legătură cu ceea ce am făcut la minister, a fost o dezbatere despre postările mele de pe Facebook”, a spus Florin Cîţu, după adoptarea moţiunii simple iniţiate de PSD la adresa sa.

Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Cu alte cuvinte, moţiunea simplă nu obligă demiterea ministrului.

„Guvernul s-a instalat, efectul energizantului a trecut şi iată că la fix o lună niciuna dintre aceste măsuri – care fantastice, care sarcastice - nu doar că nu a fost luată, dar nici măcar nu are vreo urmă de proiect în vreun stadiu de implementare! În fapt, singura „certitudine” după învestirea guvernului Orban şi instalarea dlui. Cîţu la finanţe este, în acest moment, scăderea leului în raport cu euro şi dolarul american, ceea ce se va traduce pentru populaţia României în creşterea facturilor, a preţurilor bunurilor şi tarifelor la servicii, a ratelor la creditele bancare şi inflaţie. Cursul de schimb leu / euro şi leu / dolar tinde să ajungă la maxime istorice. Băncile vând cu 4,79- 4,85 lei per euro. Dolarul creşte si el conform cotaţiilor stabilite pe pieţele internaţionale în raport cu euro. Deprecierea leului arată însă că investitorii nu privesc cu încredere viitorul României după venirea PNL la guvernare. Astfel, luna noiembrie a venit cu recorduri de depreciere monedei naţionale, iar principala cauza este inconştienţa declaraţiilor publice făcute de domnul Cîţu, din postura de ministru de finanţe”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri