Antena Căutare

Adrian Nastase: “Guvernarea de dreapta a adus statul intr-o pozitie degradanta si cinica”

Guvernarea de dreapta a adus statul intr-o pozitie degradanta si cinica, fara reactie la problemele sociale, afirma presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, intr-o postare pe blogul personal

"Invocand lipsa banilor, PDL dezbraca de sens conceptul de guvernare democratica. Desi vorbesc despre solidaritate, liderii sai creaza o societate dezumanizata, in care resursele se iau de la toti, dar se distribuie doar catre cativa", sustine Nastase, potrivit Agerpres.

Fostul premier sustine ca, in conditiile in care inca un bebelus ranit in incendiul de la maternitatea Giulesti a pierdut lupta pentru viata si numarul victimelor in acest caz a ajuns la sase, sanatatea nu a devenit o prioritate pentru actuala guvernare.

"Sistemul continua sa fie subfinantat, desi am avut cu totii exemplul clar ca aceasta ignoranta din partea Guvernului poate conduce la pierderi de vieti omenesti. Ce ar trebui sa se intample pentru ca Traian Basescu si Guvernul sau sa inteleaga ca, in calitate de reprezentanti ai statului, au obligatia de a asigura servicii publice de calitate cetatenilor? Aceasta desconsiderare totala a dimensiunii sociale a statului ii arunca pe cei aflati acum la putere intr-o zona lipsita de umanitate, de constiinta si de responsabilitate", a spus Adrian Nastase.

In opinia sa, ceea ce s-a intamplat la Spitalul din Braila dovedeste ca "descentralizarea" unitatilor spitalicesti si transferarea acestora catre administratiile locale fara resursele financiare necesare "reprezinta o mare pacaleala".

Sursa: jurnalul.ro

Interviu / Catalin Zamfir, seful ICCV: „Programul de guvernare este catastrofal“... VIDEO! Traian Basescu: "Un inculpat nu poate fi confruntat cu un sef de stat"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x