Căutare Live

Alegeri parlamentare 2020. Află rezultatele exit-poll la 20:45, într-o ediție specială Observator, pe Antena 1

Alegerile parlamentare au loc în România duminică, pe 6 decembrie 2020. Românii sunt chemați la vot pentru a alege viitorii deputați și senatori, dintre peste 7.000 de persoane care candidează.

Persoană cu ștampilă și buletin de vot.

Profimedia Images

La votul pentru alegerile parlamentare 2020 sunt așteptați la urne peste 18 milioane de români. Dacă în străinătate românii pot vota încă de pe 5 decembrie, în țară urnele se vor deschide pe 6 decembrie.

Toate informațiile despre votul la alegerile parlamentare sunt pe www.observatornews.ro.

Ca și la alegerile locale, care au avut loc în septembrie, votul la alegerile parlamentare se va face în condiții foarte stricte de igienă, din cauza pandemiei de coronavirus. Cetățenii au obligația să se spele pe mâini cu dezinfectant, înainte și după vot, iar la intrare li se va măsura temperatura. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata procesului de votare.

Votul de la alegerile parlamentare 2020 va desemna viitorii 136 de senatori și 312 deputați. În Parlament însă vor intra doar membrii partidelor care au obținut cel puțin 5% din voturi, acesta reprezentând pragul electoral.

Alegeri parlamentare 2020: cine sunt candidații

Votul la alegerile parlamentare va dura, în țară, de la ora 7:00 până la 21:00. Partidele care participă sunt: PMP, PNL, Pro România, PSD, AUR, PER și USR-PLUS. De asemenea, candidează 57 de persoane pentru locurile de Minorități, iar 43 sunt independente.

Printre vedetele care participă la vot sunt Sanda Ladoși, Marcel Pavel, Adrian Neaga, Daniel Ghiță sau Dorinel Munteanu.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că cetățenii cu drept de vot la alegerile parlamentare vor avea drept de liberă circulație, duminică, de la ora 5 dimineața până la 1 noaptea, scăpând astfel de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Rezultatele exit-poll la alegerile parlamentare vor fi duminică seara, pe www.observatornews.ro, iar românii vor putea afla cine va face parte din viitorul Parlament. La 20:45, urmărește pe Antena 1 o ediție specială cu rezultatele exit-poll.

Parteneri
Trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume. Cum poți să-ți diversifici dieta
Catine.ro
Ultimele știri
x