Antena Căutare

Asumarea raspunderii pe Legea educatiei, in data de 28 octombrie

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe Legea educatiei, in data de 28 octombrie, au informat Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor. Potrivit conducerii Parlamentului, amendamentele la proiectul pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea vor fi depuse pana luni, 25 octombrie.

Asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei va avea loc pe 28 octombrie, la ora 10.00, in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului. In sedinta de martea trecuta, membrii Guvernului au decis sa-si angajeze raspunderea pentru Legea educatiei, iar miercuri a depus proiectul la Parlament.

Potrivit premierului Emil Boc, decizia de asumare a raspunderii pe Legea educatiei a fost luata din doua motive. Primul il reprezinta faptul ca Legea este blocata in Senat inca din luna mai. Cel de-al doilea motiv, sustine premierul, consta in necesitatea modernizarii statului roman.

Printre noutatile prevazute in noua Lege a educatiei se numara reducerea numarului de ore si conceperea unei programe care sa acopere doar 75% din timpul necesar invatarii. Orele ar urma sa scada de la o medie de 25, in cazul invatamantului primar, la o medie de 20 si de la 30, in cazul celui universitar, la 25.

O alta noutate consta in faptul ca universitatile vor primi calificative, in functie de preformante.

Procedura asumarii raspunderii

Potrivit Constitutiei, Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata plenului reunit al Parlamentului asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis in cazul in care o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea proiectului, este adoptata.

Daca Guvernul nu este demis, proiectul se considera adoptat, iar aplicarea acestuia devine obligatorie pentru Guvern.

In cazul in care presedintele Romaniei cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face in sedinta comuna a celor doua Camere.

CCR, in 2009: Legea educatiei trebuie dezbatuta in Parlament... Stop Legii umilirii oamenilor de stiinta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x