Antena Căutare

Barroso catre Ponta: "Daca nu se face ceva urgent, absorbtia fondurilor UE va fi serios compromisa"

“Este crucial sa existe un efort major, indiferent de perspectiva viitoarelor alegeri, de a implementa masuri decisive pentru ameliorarea capacitatii de absorbtie a fondurilor Uniunii Europene”, a declarat miercuri presedintele Comisiei Europene la Bucuresti, Jose Manuel Barroso, in cadrul intalnirii cu premierul roman Victor Ponta, conform unui comunicat al CE.

"A fost o intalnire buna si constructiva. Am discutat in principal despre sistemul de justitie si despre cum pot fi utilizate fondurile europene. In ceea ce priveste sistemul de justitie, am reiterat nevoia unui sistem juridic independent, functional si a respectarii institutiilor democratice si a statului de drept. Salut faptul ca multe dintre punctele de preocupare pe care le-am ridicat in iulie au fost solutionate", a declarat seful executivului european dupa intalnirea cu premierul de la Bucuresti.

Barroso a insistat in special asupra importantei faptului ca numirile noului procuror general si a procurorului sef al DNA sa fie facute intr-o maniera obiectiva si independenta: "Acesti doi oameni vor defini reputatia sistemului juridic si trebuie sa aiba o cariera profesionala definita de integritate si profesionalism".

"Am discutat, de asemenea, despre managementul si controlul fondurilor UE. I-am cerut primului ministru sa ia masuri imediate sa rezolve chestiunile care au dus la intreruperea de plati pentru anumite programe europene. Daca nu se face ceva urgent, absorbtia fondurilor UE va fi serios compromisa. Ca principala locomotiva a cresterii, este crucial sa existe un efort major, indiferent de perspectiva viitoarelor alegeri, sa implementeze masuri decisive pentru ameliorarea capacitatii de absorbtie. Cred ca este in interesul Romaniei ca toate fortele politice sa actioneze cu responsabilitate si retinere in masura in care alegerile se apropie", a mai afirmat Jose Manuel Barroso.

Citeste si Jurnalul!

USL va face publice toate costurile mitingului de la Arena Nationala... Cine sunt magistratii care vor sa devina procuror general si procuror sef al DNA. Citeste CV-urile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x