"Ar trebui data mai multa putere Comisiei Europene, imposibil altfel decat prin modificarea tratatului Uniunii."
"Solutia corecta este amendarea imediata a protocolului 12 care necesita doar consultarea PE si BCE si poate fi stabilit la nivelul Consiliului, iar intr-o faza ulterioara, cand va exista consens la nivelul celor 27, se poate trece la modificarea articolului 136 din Tratat sau a Protocolului 14"
"In ceea ce priveste cresterea increderii in capacitatea zonei euro de a face fata crizei datoriilor, sunt 2 posibilitati - una vizeaza modificarea tratatului, in baza articolului 48 din tratat. De asemeni, ar putea fi modificat si protocolul 14 al tratatului"
"Statele membre ar trebui sa stabileasca la nivel national un mecanism automat de corectie a deficitului. In asa fel incat la sfarsitul anului fiecare sa se poata incadra in deficitul de 3%. Deci ce mecanism aplica fiecare stat. Sigur, aceste mecanism nu poate fi unul generalizat."
"Din punctul nostru de vedere, ca tara care are obligatia sa se pregateasca pentru zona euro, as spune ca sunt modificari care pe noi ne ajuta"
"As profita sa-i rog pe cei care se considera dezorientati - aud ca nu avem un program- ii rog pe domnii analisti care nu stiu ce face tara lor sa citeasca aceste documente pe care ni le-am asumat"
"Romania e foarte ancorata la aceste proiecte europene. Noi am aderat la Europlus pentru a pregati tara sa intre in zona euro in 2015"
"Al patrulea obiectiv al pactului Europlus - consolidarea finantelor publice - acele taieri, fie ca au fost de indemnizatii, de personal, reduceri de drepturi considerate abuzive - nu ma refer la salarii, au intrat in procesul de consolidare a finantelor publice"
"Cateva exemple din pactul Europlus- in ce priveste cresterea ocuparii fortei de munca, sustin deschidere de exploatari miniere unde e profitabil sa facem. De aceea vedem scoasa la privatizare Cuprumin Deva, de exemplu. Sau scoaterea la privatizare de mari companii, sau constructiile de autostrazi"
"Ce va pot spune - e o realitate, daca urmarim acordurile adoptate de Romania sau pactul Europlus sau strategia UE 202 sau Pactul pentru stabilitate si Crestere - Romania e in plina implementare a acestor decizii - suntem destul de avansati, programele cu UE, FMI, Banca Mondiala au avut ca obiectiv atingerea convergentelor"
Despre summit-ul european de la Marsilla"Cred ca exista un interes legat de urmatorul Consiliu care va avea loc la Bruxelles"
"Exista un interes legat de urmatorul Consiliu - el va incepe de maine seara cu un dejun de lucru - probabil vreti sa stiti si populatia vrea sa stie care va fi abordarea pe care o vom avea cu privire la situatia din zona euro"
Romania, afectata de situatia din zona euro
"E grav afectata. In lunile de vara, SDS-ul nostru la imprumuturi pe 10 ani, la 200 de puncte, la un an, sub 100 de puncte. In momentul de fata, datorita intarzierrilor generate de Grecia si ITalia, SDS-ul a depasit 450 si merge in sus. Romania plateste o factura grea a intarzierii deciziilor din zone euro."
Despre bugetul ministerului Educatiei
"As face o remarca despre o dezinformare plasata in mass media - bugetul de 2% al ministerului Educatiei - nu include cheltuielile salariale, materiale, cele cu terenuri de sport care sunt in sarcina altor institutii. Salariile, cheltuielile materiale, in sarcina administratiilor locale. Dezvoltarile de baze sportive pentru scoli sunt la ministerul Dezvoltarii. Bugetul Educatiei e putin mai mare decat in 2011"
"Este pe ordinea de zi, vom vedea cum se va discuta, prioritatea e scoaterea din criza a zonei euro"
Titus Corlatean, PSD: Banii pensionarilor au fost taiati de pomana... Victor Ponta: "Curtea Constitutionala a devenit o simpla anexa a Palatului Cotroceni si a Guvernului"...