Antena Căutare

Basescu: Datorita jocului politic, suntem sub riscul de impinge tara in derapaj

Presedintele Traian Basescu a atras atentia, luni, in cadrul sedintei cu coalitia de guvernare, ca exista "riscul de a rata si de a impinge tara intr-un derapaj", daca nu sunt adoptate legile care conditioneaza acordarea urmatoarei transe de la FMI. Board-ul FMI se va reuni pe data de 7 ianuarie 2011.

"Neindeplinirea tuturor conditiilor arunca tara intr-o zona de credibilitate. Cred ca acesta trebuie sa fie primul comandament al acestor discutii: perspectiva anului 2011 in varianta succesului, dar si in posibilul esec de a de a indeplini conditionalitatile din acordul cu FMI si cu UE"


Seful statului a pus pe seama jocului politic al opozitiei o posibila decredibilizare a Romaniei in fata Fmi, si a declarat ca spera ca atat alianta PSD-PC cat si PNL sa „gaseasca ecou si sa vina la intalnirea de la ora 17:00".

"Sper ca solutia alternativa pe care am propus-o partidelor de stanga, partidelor din opozitie, sa gaseasca ecou si sa vina la ora 17.00, avand in vedere ca, datorita jocului politic, suntem sub riscul de a rata, de a impinge tara intr-un derapaj, in cazul in care nu reusim sa trecem legile care constituie conditionalitati pentru transa ce urmeaza sa o incasam in ianuarie", a declarat presedintele.

In cadrul aceleiasi sedinte, premierul Emil Boc si-a exprimat increderea ca pana la sfarsitul anului 2010 proiectul de buget va fi finalizat si aprobat, la fel ca si celelte legi care sunt inca in discutie in momentul de fata.


Traian Basescu a mai vorbit, in cadrul aceleiasi interventii, si despre faptul ca Senatul trebuie sa tina cont, la validarea membrilor Consiliului Superior al magistraturii, de decizia Tribunalului Bucuresti, care a invalidat un al doilea mandat pentru un judecator, aratand ca este o problema de credibilitate a CSM nerespectarea conditiei unui singur mandat.

Seful statului a facut aceasta declaratie dupa ce a avertizat asupra faptului ca "se prefigureaza un esec cel putin partial in ce priveste MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare)", la care foarte multe tari europene tin, in "zona CSM" cantonandu-se deja aprecieri negative.

"In ce priveste alegerile de la CSM, un judecator deja a fost invalidat de Tribunalul Bucuresti si maine se pune problema validarii in Senat", a adaugat presedintele Basescu.

Foto: Intactimages

Basescu: Datorita jocului politic, tara risca sa intre in derapaj... INTERVIU - Kelemen Hunor: Categoric vom obtine autonomie teritoriala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x