Antena Căutare

Basescu: Decizia CCR a produs o oarecare emotie. Este un test pentru coalitie!

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la postul public de radio, ca decizia Curtii Constitutionale legata de asumarea Guvernului pe Legea Educatiei a produs o oarecare emotie si este inca neclara. "Trebuie sa avem rabdare pana vom citi decizia Curtii Constitutionale", a declarat Traian Basescu, la Radio Romania Actualitati. Totodata, presedintele a tinut sa precizeze ca asteapta motivarea deciziei luate de judecatori, in urma careia asumarea raspunderii ar putea sa nu fie anulata.

"Intr-adevar, decizia - dupa parerea mea inca necalara a Curtii constitutionale - a produs o oarecare emotie. (...) Poate fi constatat un conflict, desi legea trimisa in Parlament este a Guvernului. Ar fi Guvernul in conflict cu el insusi ca e aceeasi lege", a declarat Traian Basescu, la RRA.

Presedintele sustine ca nu se poate pronunta inca asupra deciziei, intrucat asteapta sa vada motivarea ei. Basescu a dat exemplu o alta decizie a CCR privind salarizarea magistratilor, care insa nu a dus la anularea lor.

"Trebuie sa avem rabdare pana vom citi decizia Curtii Constitutionale. (...) Eu am experienta unei alte judecati a Curtii Constitutionale tot pe o tema de conflict intre puterile statului, cand eu am initiat actiunea la Curte legat de salarizarea magistratilor. Si atunci, CCR a constatat conflictul intre puterile statului, dar salarizarea magistratilor a continuat, conform hotararii judecatoresti", a spus seful statului.

"Acelasi Parlament care a facut sesizare la CCR, dupa a programat data si ora asumarii raspunderii de catre primul-ministru. Acesta este momentul in care Parlamentul insusi isi anuleaza procedura de conflict. (...) Cum poate fi oprita o procedura constitutionala in derulare?", a mai declarat Basescu.

Un test puternic pentru soliditatea coalitiei

Intrebat daca decizia luata de judecatorii CCR are vreun impact asupra relatiei dintre partidele aflate in arcul guvernamental, Traian Basescu a declarat ca este "un test puternic pentru soliditatea coalitiei"

"Pana la urma niciun om politic nu e cel care a decis sa se intample asa", a adaugat presedintele.

Traian Basescu s-a deplasat, joi dimineata, la Palatul Victoria, pentru a discuta, din nou, cu premierul Emil Boc si cu vicepremierul Marko Bela. Tema discutiei a fost legata de verdictul dat de CCR pe Legea Educatiei.

Intalnirea s-a incheiat dupa aproximativ doua ore. Seful statului a mers si miercuri seara la Guvern, unde a vorbit circa 30 de minute cu primul-ministru.


Basescu este "necajit": Situatia actuala din Educatie perpetueaza "fabricile de diplome"... Discutii la Guvern intre Basescu, Boc si Marko Bela despre Legea Educatiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x