Live acumAsia Express - Drumul comorilor (r)
Prime Time 20:00iUmor

Ce pensii au foștii președinți ai României! Surpriză uriașă la Ion Iliescu

Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu sunt președinții României de după Revoluție care în prezent au ieșit la pensie. Ce venituri au foștii președinți, în prezent?

Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu

Ce pensie are Ion Iliescu? Ion Iliescu se poate lăuda cu o pensie extrem de generoasă, la care se mai adaugă și alte venituri.

Practic, fostul președinte al României încasează lunar o pensie de 3.916 lei, la care se adaugă și o indemnizație specială de 5.331 de lei, acordată pe motiv că a ocupat funcția supremă în stat. Astfel, la un calcul simplu rezultă faptul că Ion Iliescu, ieșit la pensie, are lunar venituri de peste 9.200 de lei!

Iată acum și ce pensie are Emil Constantinescu. Președinte al României în perioada anilor 1996 și 2000, acesta are venituri generoase de peste 13.000 de lei pe lună.

Ce pensie au foștii președinți ai României

Emil Constantinescu are o pensie lunară de aproximativ 5.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar și rector al Universității din București, la care se adaugă indemnizația de președinte, în valoare de 8.367 de lei.

Despre Traian Băsescu se cunoaște faptul că primește o indemnizație de președinte în valoare de 8.367 de lei, se arată într-un material al celor de la bugetul.ro.