Antena Căutare

Cristian Preda il sustine pe Teodor Paleologu la sefia PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunta ca il sustine pe Teodor Paleologu la sefia partidului, unul dintre motive fiind ca acesta a asumat "cu sinceritate" majoritatea celor 35 de puncte propuse de el impreuna cu Sever Voinescu si Monica Macovei.

"Peste 10 zile, la Conventia Nationala a PDL, voi vota cu Teodor Paleologu (TP) si ii invit si pe alti colegi sa faca acelasi lucru", scrie Preda pe blogul sau.

"TP a asumat cu sinceritate si in mod spontan majoritatea celor 35 de puncte pe care le-am infatisat, alaturi de colegii mei, Monica Macovei si Sever Voinescu, in urma cu cateva saptamani, ca platforma de modernizare a PDL. In stilul sau propriu, cu umor si fara inversunare, Toader Paleologu a vorbit despre asteptarile publicului asa cum le-am asternut pe hartie si noi, cei trei membri PDL dispretuiti si umiliti la CNC de cvasi-totalitatea colegilor nostri. Coerenta imi cere sa il sprijin pe cel care a preluat ceea ce eu nu am putut duce mai departe. S-ar putea ca el sa fi gasit tonul potrivit", explica Preda. In opinia sa, Paleologu da dreptei un sens liberal clar.

"In contextul dorintei PDL de a ocupa zona dreapta a spectrului politic, avem nevoie ca de aer de sensibilitate liberala. Din nefericire, multe discursuri pedeliste despre dreapta o confunda cu populismul. Romania are nevoie de liberalism, nu de populism. Cu atat mai mult cu cat PNL a abandonat dreapta, in profitul populismului pesedist. Si tot asa cum populismului adversarilor trebuie sa-i opunem liberalismul, radicalismului lor trebuie sa-i opunem moderatia noastra", adauga europarlamentarul.

In opinia lui Cristian Preda, Paleologu este singurul dintre candidati care "leaga modernitatea (si modernizarea) de civilizatie (si civilitate), indiferent ca este vorba despre felul de a vorbi in public (inclusiv cu adversarii) sau despre aspectul oraselor".

Citeste articolul integral in Jurnalul!

Legile salarizarii profesorilor si dialogului social, constitutionale... Emil Boc a mers cu microbuzul in campanie, limuzinele l-au urmat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x