Intr-o "Declaratie Publica", prezentata de New York Magazine, preluat de realitatea.net, Silviu Craescu neaga acuzatiile de spionaj, spunand ca daca i-ar fi dat lui Mircea Geoana "cateva" din informatiile pe care le stia din discutiile ambasadorului SUA pe care le auzise, Geoana ar fi castigat alegerile prezidentiale din 2009.
"Am fost dat afara pentru ca anumiti ofiteri de contrainformatii din cadrul Ambasadei de la Bucuresti au banuit ca eu i-am oferit date cu caracter secret - in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din anul 2009 - domnului", spune Craescu in declaratia remisa New York Magazine.
Silviu Craescu chiar explica ce fel de "informatii" aflase din discutiile ambasadorului Mark Gitenstein, informatii considerate a fi date cu caracter secret.
"Numai onoarea si loialitatea fata de angajator m-au impiedicat sa ma implic in campania prezidentiala din 2009, deoarece stiu si am vazut multe. Din discutiile private si personale ale ambasadorului SUA la care am asistat, oricine putea face o sinteza si credeti-ma ca ar fi strans suficiente date si informatii de top privind implicarea conducerii actuale (democrata) din SUA in favoarea numai unui singur candidat. Domnul Mircea Geoana, sustinut in trecut de republicani, ar fi putut ajunge sigur presedintele Romaniei doar daca dadeam cateva informatii si indicatii stafului sau de campanie electorala, iar in seara confruntarii finale ar fi dat sigur sah-mat la Cotroceni. Candidatul Mircea Geoana ar fi castigat chiar daca altii deja isi reinnoisera juramintele si promisiunile de sustinere a politicii si intereselor SUA militaro-economice in Romania si in intreaga lume (exemplu: achizitionarea avioanelor F-16 vechi si F-35, suplimentarea trupelor romane in Afganistan si Irak etc.)", dezvaluie Craescu in declaratia citata.
"Scandalul Gitenstein este unul pur politic. Nu pot spune prea multe acum, deoarece statul roman, prin institutiile sale, nu-mi pot acorda protectie mie si familiei mele, iar eu nu doresc sa scot castanele din foc cu mana mea. Oricum, acum am un proces civil pe rol, dar SUA cer imperativ MAE al Romaniei sa ceara tribunalului sa respinga actiunea mea, deoarece ambasadorul SUA la Bucuresti are imunitate diplomatica si jurisdictionala, un fapt de o gravitate extraordinara", a mai spus Craescu.
Tribunalul Bucuresti a hotarat ca dosarul deschis de Craescu, in care acesta contesta decizia de desfacere a contractului de munca pentru necorespundere profesionala, nu se poate judeca in Romania.
Sursa: Jurnalul National
Foto: qmagazine.ro
Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea educatiei... Cum sa urci degeaba Dealul Cotrocenilor...