El a adaugat ca agenda sa zilnica nu este confidentiala, putand fi cunoscuta de orice persoana, inclusiv de catre directorul SPP.
"Insa, din momentul in care se initiaza o monitorizare sistematica asupra unui cetatean care, intamplator, este si parlamentar si membru al opozitiei, se creeaza premisele unui abuz institutional grav", se mai arata in scrisoarea lui Dan Voiculescu.
Vicepresedintele Senatului are "convingerea" ca nu este singurul membru al opozitiei care "se bucura de atentia speciala" a serviciilor secrete.
"Iar intre monitorizare si actiuni agresive (inscenari, flagranturi, droguri amplasate in buzunarul, masina, casa, avionul, habitatul unui cetatean sau orice alt «accident» bine pregatit) este o granita foarte fina pe care un functionar bine motivat o poate trece atunci cand primeste comanda potrivita", se mai arata in scrisoare.
Dan Voiculescu a cerut conducerii Senatului initierea unui dialog institutional cu directorii serviciilor secrete pentru a se asigura ca "isi inteleg si respecta responsabilitatile legale".
Scrisoarea este inregistrata la cabinetul presedintelui Senatului pe data de 14 septembrie, iar la secretariatul Biroului Permanent pe data de 16 septembrie si urmeaza sa fie discutata marti de catre membrii conducerii Senatului.
Citeste tot articolul pe Jurnalul!
Foto: Intactimages