Antena Căutare

Demisia lui Dan Pasat, ceruta de tot mai multi membri PDL

O tema de discutie a liderilor PDL in aceste zile este situatia deputatului Dan Pasat. Tot mai multe voci din conducerea democrat liberalilor cer demisia acestuia din partid, dupa ce deputatii au respins solicitarea Parchetului de arestare a lui Pasat.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan sustine, intr-un comunicat dat publicitatii ieri, ca PDL trebuie sa dea un semnal clar ca se delimiteaza de practicile cu care s-au identificat ani de zile PSD si stanga. Turcan sustine ca votul de saptamana trecuta risca sa para pentru electoratul de dreapta un gest gen Matusa Tamara, pentru care era criticat PSD.

De asemenea, Ioan Oltean a declarat, la RFI, ca luni sau marti cazul Pasat va fi solutionat, pentru ca, statutar, acesta sa-si piarda calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal, el apreciind ca deputatul va da dovada de multa maturitate si se va suspenda din partid.

"Cazul Pasat, eu cred ca azi sau maine va fi solutionat in sensul ca probabil el sau prin structurile politice ale partidului se va lua o masura, care trebuie sa fie statutara, pentru ca domnia sa sa-si piarda calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal", explica Oltean.

El mai precizeaza ca Statutul PDL va fi modificat. "Noi vom modifica acum Statutul Partidului Democrat Liberal, in sensul ca atunci cand se declanseaza o urmarire penala, sa poata sa opereze fie de drept, fie la propunerea unei structuri politice suspendarea celui care este in cauza", declara Oltean.

"In acest moment, eu cred ca orice membru de partid responsabil, pentru a nu pune in dificultate partidul, pentru a nu transfera propria imagine negativa asupra partidului, ar trebui sa recurga de buna voie si nesilit de nimeni la o asemenea modalitate de actiune. Eu cred ca astazi va da dovada de foarte multa maturitate si se va suspenda din partid", crede vicepresedintele PDL.

Cu toate acestea, demisia lui Dan Pasat din Parlament, Oltean crede ca aceasta este o chestiune "mai delicata".

"In privinta unei demisii din Parlament, chestiunea este mai delicata. Demisia din Parlament, pentru a te pune la dispozitia organelor de cercetare penala, am avut un singur caz in istoria acestui Parlament, domnul Traian Basescu, singurul parlamentar, care a avut curajul sa se puna la dispozitia organelor de cercetare penala, abandonandu-si calitatea de deputat", conchide Ioan Oltean.

Sursa: Antena3

Basescu: Regina de pe tabla de sah a vamilor se afla printre liderii sindicali... Basescu: PSD si PNL ar trebui sa spuna bogdaproste daca nu pierd drastic alegerile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x