Antena Căutare

Dragnea încearcă să iasă din închisoare. Instanța supremă judecă contestația depusă de fostul lider PSD

Instanţa Supremă va judeca azi contestaţia în anulare depusă de Liviu Dragnea prin care vrea să scape de pedeapsa de 3 ani ani şi jumătate din dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea încearcă să iasă din închisoare. Instanța supremă judecă contestația depusă de fostul lider PSD Galerie
Dragnea încercare să iasă din închisoare. Instanța supremă judecă contestația depusă de fostul lider PSD

Liviu Dragnea își joacă ultima carte în fața magistraților în speranța că poate ăși va putea petrece sărbătorile acasă.

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea. a fost adus, marţi dimineaţa, de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se discută o cerere pe care a depus-o de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea, umilit în instanță

Dragnea a fost adus de gardieni cu cătuşe la mâini şi condus în sala de judecată. La începutul procesului, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut ca procesul să nu fie public, judecătorii au fost de acord, astfel încât jurnaliştii au fost invitaţi să iasă din sală.

Tot marţi, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare – recursul în casaţie.

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu – fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu – fost director executiv adjunct, conform Agerpres.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

ICCJ discută contestaţia în anulare depusă de Liviu Dragnea şi de alţi doi condamnaţi în dosarul angajărilor fictive la ... Predoiu, la sosirea la sediul CSM: Aştept de la noua conducere şi de la toţi membrii CSM să privim altfel la obiectivele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x