Antena Căutare

Editorial / PDL arde, tara e scrum

Le-a luat Dumnezeu mintile, se simt foarte puternici si foarte stapani pe situatie, au acces la resurse uriase. Starea de coma economica indusa a Romaniei printr-o guvernare extrem de nepriceputa a primit recent inca doua impulsuri negative.

de Radu Tudor
Primul, starea de closca a puterii actuale asupra unei infractiuni extrem de grave savarsita de Roberta Anastase si colegii sai in noaptea de 15 septembrie in Camera Deputatilor.

Toti, in frunte cu Traian Basescu si Emil Boc, au facut un lant (in)uman in jurul hoatei de la Ploiesti, ajunsa al treilea om in stat prin vrerea presedintelui tarii.

Aceasta perseverenta in a proteja infractorii si frauda lor poate avea doua explicatii: le este frica de consecintele penale sau pur si simplu nimic nu mai conteaza pentru ei. Le-a luat Dumnezeu mintile, se simt foarte puternici si foarte stapani pe situatie, au acces la resurse uriase. Incalcarea grava a legii si lipsa de raspundere mentinuta prin trafic de influenta politica intre centrele puterii si Parchetul General adauga tabloului sinistru al Romaniei de azi inca o tusa groasa. Gretos de groasa.

A doua palma primita pe obrazul blond al tarii a venit din partea unuia dintre cei mai influenti oameni ai Europei si ai lumii. Cancelarul german Angela Merkel a facut o vizita fulger la Bucuresti pentru a marca 130 de ani de relatii diplomatice romano-germane.

Ca simplu roman am simtit un gust extrem de amar cand Kanzlerfrau ne-a batut obrazul pentru doua chestiuni oribile: coruptia din sistemul romanesc si neachitarea unor datorii ale statului roman catre companiile germane. A fost ca un vas de apa rece turnat in capul celor ce se pregateau sa vorbeasca despre atmosfera calda a intalnirii.

Germania, unul din motoarele Europei, cea la care tanjim de atatia ani pentru o relatie functionala, cu investitii cat mai ample, ne trage un perdaf sincer si dur la noi acasa. Mi-am adus brusc aminte de toate sloganurile puterii portocalii si de credibilitatea uriasa a lui Traian Basescu atunci cand vorbea de coruptie in 2004.

Tot articolul, in Jurnalul National

Cosmarul lui Boc, la TVR ca la Antena 3 sau Realitatea... PDL face zid in jurul lui Videanu in cazul "mita Daimler"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x