Antena Căutare

"Elena Udrea din PSD": datorii de doua milioane de euro, bijuterii de 850.000

Supranumita "Elena Udrea din PSD", Oana Mizil are credite de aproape 2 milioane de euro la banci, desi declara impreuna cu sotul ei venituri anuale de 100.000 de lei.

Printre "uninominalii" popositi in Parlament dupa alegerile din 2008 se numara si deputatul PSD Oana Niculescu-Mizil Stefanescu Tohme. Nepoata fostului demnitar comunist Paul Niculescu Mizil a fost aleasa in colegiul 20, Zabrauti - Ferentari, facand furori in campania electorala cand a dat cu vidanja la tot cartieru' . Pesemne i-a mirosit rau de tot ca acum doi ani a schimbat Ferentariul pe Calarasi unde conduce organizatia PSD si vrea sa candideze la sefia Consiliului Judetean.

Ca parlamentar s-a remarcat prin 12 initiative legislative, doua interpelari, o intrebare si 29 luari de cuvant in plen cu tot cu juramantul de credinta. Probabil ca ii plac proiectele in grup:din cele 12 initiative legislative afisate pe site-ul Camerei Deputatilor nici una nu e semnata doar de ea, ci de mai multi alesi, semnaturile fiind de la 13 in sus.

O trecere in revista a ultimei declaratiei de avere ne arata nu numai cat de bogata e nepoata lui Mizil, dar si ce are ea in comun cu Elena Udrea. Intr-adevar, ministru nu e, blonda nu e, dar are un imprumut la BRD. Nu de 3 milioane de euro, ci de 1,5, scadent anul acesta, avand o rata de aproximativ 70.000 de euro pe luna.

Potrivit declaratiei de avere din 2 noiembrie 2010, Oana Mizil detine un teren de 8744 mp la Snagov cumparat in 2009, doua apartamente in Bucuresti, unul fiind cumparat tot in 2009, 46.175 de euro intr-un cont curent la BRD, bijuterii de 850.000 de euro, actiuni sau parti sociale la cinci firme, 6 imprumuturi acordate in nume personal in valoare de 1.515.732 lei si 650.000 de euro.

Aceeasi declaratie de avere arata insa ca, din veniturile pe care le declara, Oana Mizil ar trebui sa o faca sa exclame precum Elena Udrea: "Nu pot dormi linistita de grija creditului". Si de-ar fi singurul. Deputata PSD mai declara si alte trei credite, pe la alte trei banci cu scadenta in 2017 si 2028, in valoare de 20.000 de euro si 178.000 de franci elvetieni. Asadar, veniturile anuale declarate de Oana Mizil sunt indemnizatia de parlamentar in valoare de 57.062 lei, salariul de director general la Monden Media Group SRL al sotului ei, omul de afaceri libanez Jamil Tohme in suma de 12.203 lei si chirii de 28.893 lei.

Desi e cunoscuta ca designer vestimentar de lux avand si o afacere in acest domeniu, nepoata lui Mizil nu face si bani din ea sau cel putin nu declara. Nici presa scrisa nu-I aduce bani daca e sa ne luam dupa declaratia de avere, desi potrivit declaratiei de interese tot din 2 noiembrie 2011, detine in calitate de asociat 50% din firma Monden Media Group SRL.

Din contra ii merge prost daca luam in calcul unele dezvaluiri facute de presa. Numai ca Oana Mizil a gasit solutia: s-a dat la fund, cu riscul de a-i merge vestea de "tepara".

In 2009, Oana Mizil si familia ei au calatorit cu o aeronava inchiriata de la compania lui Tiriac, dar nu au achitat contravaloarea curselor nici dupa sase luni. Motiv pentru care au ajuns in instanta. Procesul a fost intentat de una dintre societatile detinute de omul de afaceri Ion Tiriac, Tiriac Air S.A, care a solicitat magistratilor Tribunalului Bucuresti obligarea la plata a sotului deputatei PSD, Jamil Tohme, caruia de altfel ii merge faima de miliardar.

Potrivit documentelor depuse la dosarul de la sectia a VI-a Comerciala, compania aeriana solicita suma de 109.005,36 lei, reprezentand contravaloarea inchirierii unui avion pentru doua curse charter, plus penalitati de intarziere.

Tot in 2009, site-ul InPolitics.ro dezvaluia ca fostul staff de campanie al deputatei Oana Mizil s-a dus cu jalba in protap la seful PSD de atunci, Mircea Geoana, pentru ca nu s-a primit niciun ban in contul serviciilor prestate.

Un angajat al pesedistei i-a trimis o scrisoare lui Mircea Geoana, aducandu-i la cunostinta ca prin neplata serviciilor, Oana Mizil ar aduce un prejudiciu de imagine atat partidului, cat si statutului de demnitar. "Ma numesc Taru Vasile si am lucrat in debutul campaniei electorale pentru doamna deputat Oana Niculescu Mizil. Precizez ca am lucrat 34 de zile, deci peste o luna, in baza unui contract in 3 exemplare semnat de catre parti, la firma SC Monden Media Group SRL care apartine familiei doamnei deputat.

In urma nerespectarii de catre angajator a conditiilor de munca, atat cele scrise, cat si cele discutate la semnarea contractului, am fost pus in ipostaza de a parasi postul pe care il ocupam.

Pentru munca prestata, conform contractului, trebuia sa primesc lunar suma de 2.000 lei, bani care nici in ziua de azi (adica dupa 8 luni) nu mi-au fost platiti", ii scria Vasile lui Mircea Geoana, intr-o depesa obtinuta de InPolitics. Mai mult, fostul angajat se plangea ca Oana Mizil nu ii mai raspunde la telefon si ca daduse dispozitii secretarei sa nu il mai primeasca in firma.

Culmea e ca toate acestea, se intamplau in 2009, cand deputata isi cumpara ditai terenul la Snagov si un apartament in Bucuresti, dupa cum ea a scris in declaratia de avere.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Guvernul propune desfiintarea magazinelor de etnobotanice... PDL vrea consultari cu opozitia privind reorganizarea teritoriala a Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x