Antena Căutare

Elena Udrea explica greseala Puterii: Nu am avut timp sa discutam cu oamenii

Elena Udrea a vorbit pentru prima data dupa 7 zile de tacere despre protestele de strada care au cuprins Romania. Ea sustine ca reprezentantii puterii nu au comunicat suficient cu populatia, anunta Mediafax.

"A fost o perioada extrem de grea. E un motiv pentru care, de multe ori, nu am fost suficient de prezenti pentru a dialoga cu oamenii. Dar acest lucru nu s-a intmplat din aroganta, ci din lipsa de timp. Poate ca uneori nu am avut timp sa vorbesc suficient nici cu familia mea, dar acest lucru nu este o scuza. Poate azi ar fi inteles altfel situatia", a mai spus ea, conform Mediafax.

Elena Udrea a mai declarat ca protestele de strada sunt "absolut justificate", insa solutia nu este in niciun caz schimbarea lui Emil Boc cu Victor Ponta.

"Imi asum acest lucru, sunt parte a acestui Guvern, care a facut multe lucruri bune. Ca orice guvernare, probabil putea sa faca anumite lucruri mai bine. Nu exista in acest moment o alternativa politica credibila. Nemultumirile fata de intreaga clasa politica arata ca solutia nu e sa-l schimbi pe Boc cu Ponta, ci una care sa rezulte dintr-un dialog constructiv", a adaugat democrat-liberala.

Liderul PDL a mai afirmat ca protestele sunt indreptate impotriva intregii clase politice si a tututor politicienilor in ultimii 20 de ani.

Intrebata ce parere are despre faptul ca manifestatii au scandat lozinci impotriva sa, ea a spus: "Eu am fost huiduita si la meciul lui Bute", adaugand ca nemultumirea manifestantilor vizeaza in primul rand oamenii politici cunoscuti, iar ea isi asuma si acest lucru si faptul ca face parte din acest guvern.

In opinia ei, protestele vor continua atat timp cat oamenii vor considera ca mai au lucruri de spus guvernantilor si clasei politice, iar important esta ca opozitia sa nu puna paie pe foc.
"In alte tari cu situatii economice mult mai grave opozitia a fost constructiva, nu a speculat un context pentru a ajunge la putere", a spus Udrea.

Ea a sustinut ca solutiile trebuie sa fie unele economice, in conditiile in care Romania are un echilibru fragil.

"In realitate, orice solutie trebuie negociata, pe calea dialogului, exclus pe calea violentelor", a spus Udrea.

Elena Udrea a facut aceste declaratii la Iasi, unde ar urma sa semneze, la Mitropolia Iasi, contractul de finantare din fonduri europene pentru valorificarea turistica a Ansamblului Metropolitan din Iasi.


Foto: Intact Images

Cristian Preda(PDL): Desi tace de o saptamana, Basescu a inteles vocea strazii... Theodor Paleologu: "Unele reactii ale Puterii fata de proteste au fost tampite si deplasate"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x