Elena Udrea: Sondajele deformeaza realitatea. PDL este in crestere

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, afirma pe blog ca toate sondajele de opinie din Romania sunt "falsificate sau prezentate deformat", inducand ideea ca PDL s-ar afla intr-o cadere libera. Udrea sustine ca, in cazul PDL, "tendinta este de crestere".

"Cu prilejul Conventiei s-a discutat despre sondajul CSOP realizat la inceputul lunii mai (sondaj comandat de Radu Berceanu). De cand presa si televiziunea din Romania au devenit arsenal de lupta in slujba unor interese politice, sondajele nu mai reflecta obiectiv opinia publica si tendintele reale. Eu pun sondajele actuale in intregime sub semnul intrebarii, din mai multe motive (...)
Modul in care se difuzeaza sondajele ridica semne de intrebare. Lansarea lor se face in preajma unui moment politic important (cum a fost acum Conventia PDL) ceea ce arata ca difuzarea urmareste un plan (cum ar fi subminarea popularitatii unor oameni politici considerati drept „tinte").
Exista contradictii atat de flagrante intre rezultatele unor sondaje realizate in aceeasi perioada (in cazul de fata, sondajul CSOP si sondajul CCSB), incat nu poate fi vorba doar despre greseli de proiectare, ci de-a dreptul despre falsificare (...)
Ceea ce uita sa spuna interpretii sondajelor (dar sociologii subliniaza acest lucru) este ca nu conteaza atat de mult „fotografia" opiniei publice la un moment dat, cat tendinta de crestere sau de scadere in favoarea unui politician sau partid politic. In aceasta privinta, tendinta este de crestere in cazul PDL, si se va vedea acest lucru in continuare
", scrie Elena Udrea.

Sursa: Jurnalul National

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri