Antena Căutare

Emil Boc: Romania, pe drumul bun. Noul Cod al Muncii este eficient

Romania este pe drumul cel bun, considera premierul Emil Boc. Primul-ministru s-a declarat multumit de controalele pentru desfiintarea muncii la negru si a precizat ca zeci de mii de oameni au incheiat contracte de munca dupa intrarea in vigoare a Codului Muncii.

Nici cu rata somajului nu stam rau, a mai spus Emil Boc. La finalul lunii martie, aceasta a inregistrat o scadere de jumatate de punct procentual in comparatie cu luna martie. Lucrurile merg in directia buna, a subliniat premierul.

Emil Boc a declarat ca, in ultimele doua zile, au fost efectuate peste 600 de controale pentru eradicare muncii la negru.

Seful Guvernului a mai precizat ca, in doar doua zile dupa intrarea in vigoarea a Codului Muncii, au fost incheiate peste 42.000 de mii de noi contracte de munca. Intr-o zi normala, a spus premierul, sunt incheiate numai 10.000 de contracte.

"Daca, in general, intr-o zi se inregistrau 10-12 contracte, astazi, in doar doua zile s-au inregistrat 42.000 de contracte de munca, fapt ce subliniaza eficienta Codului Muncii si a faptului ca aceste controale pe care le-am dispus intr-o maniera centralizata, cu participarea Politiei, Jandarmeriei, Garzii Financiare si a Inspectiei Muncii isi arata roadele", a precizat Emil Boc, la iesirea din sediul Ministerului Muncii.

Sursa: Antena3

PNL: FMI nu a chemat Opozitia la discutii. Franks: PNL nu a raspuns invitatiilor... Legile salarizarii profesorilor si dialogului social, constitutionale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x