Antena Căutare

Emisarul SUA: „Ne pasa de Romania, de viitorul ei, de democratia ei”. Vezi ce a concluzionat dupa intalnirile cu oficialii romani!

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, a declarat ca SUA sustin cele 11 puncte redactate de Comisia Europeana la adresa autoritatilor de la Bucuresti. Emisarul american a precizat dupa intalnirile cu oficialii de la Bucuresti ca a auzit „ceea ce trebuia” de la ei si ramane de vazut daca acestia vor respecta ceea ce au spus.

La finalul intalnirilor din Capitala, Philip Gordon a declarat: „Ne pasa de Romania, de viitorul ei, de democratia ei”. Oficialul American a precizat si ca SUA sunt preocupate de recentele evolutii legate de referendum si de procesul prin care acesta este revizuit: „Am venit si pentru a exprima aceste preocupari. Au existat, asa cum se stie, acuzatii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanti, care ar schimba cvorumul de vot si, se pare, incercari de presiune asupra Curtii Constitutionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzatii au ridicat semne de intrebare privind legitimitatea oricarui rezultat care este asteptat".

Asistentul lui Hillary Clinton a declarat si ca Statele Unite sustin pe deplin cele 11 puncte exprimate de Comisia Europeana pentru a ajuta Romania pe calea ei democratica, relateaza Antena 3.

Intrebat daca este multumit de raspunsurile primite de la oficialii romani, Gordon a spus: "Cred ca este cinstit sa spun ca am auzit ce trebuia”.

Foto: Antena3

Emisarul SUA catre Antonescu: Guvernul american este preocupat de evolutiile din Romania... Ion Iliescu, deranjat de venirea emisarului SUA la Bucuresti: "Un fapt regretabil" ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x