- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
"ACTA este un acord international care vine si sincronizeaza de fapt tarile semnatare si ati vazut ca suntem intr-o companie destul de selecta si ma refer la Statele Unite, ma refer la tarile europene care au semnat, Japonia, Coreea DE NORD. Este o sincronizare intre aceste tari pentru combaterea pirateriei, furtului sa-i spunem", a spus ministrul Comunicatiilor la postul public de televiziune.
"Nu eu am semnat acest acord, el a fost semnat de catre un atasat comercial la Tokyo [...] ministerul pe care il conduc este avizator", a mai declarat ministrul Valerian Vreme la TVR.
Ministrul si-a continuat recitalul, cu o alta declaratie halucinanta:
"As vrea sa nu intru in termeni. Deci cand vorbim de semnarea unui acord international, vorbim de anumite elemente mai mult legate de diplomatie, este un acord international, probabil are ca orice acord international, anumite elemente de discretie, dar n-a vrea eu sa-mi dau cu parerea pe acest domeniu. ACTA este in discutie de sase ani, din cate am inteles, a existat o comisie de negocieri care din 2008 functioneaza, inclusiv cu participarea Romaniei, de la Ministerul Comunicatiilor nu au fost reprezentanti. Asta vroiam eu sa spun", s-a contrazis Vreme.
"Un ministru al tarii mele spune niste tampenii enorme", a comentat Renate Weber, europarlamentar PNL, care se ocupa direct de adoptarea ACTA in tarile UE.
Initial, tratatul ACTA a fost semnat de Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia si Marea Britanie.
Pe 1 octombrie 2011, ACTA a mai fost semnata de Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore si Statele Unite.
Foto: Intact Images