Antena Căutare

Geoana: "PSD trebuie sa evite sa devina partidul unei oligarhii decizionale"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, avertizeaza in legatura cu "tentatia autoritarista" ca management politic in PSD. "Mai multa disciplina nu trebuie sa insemne mai putina democratie sau «pusul botnitei» in partid", a declarat Geoana intr-un interviu acordat Jurnalului National, cu o zi inaintea Congresului PSD.

● Intrebare (I): Congresul PSD de sambata va aduce modificari ale statutului partidului, una dintre propuneri se vehiculeaza a fi aceea de a se institui un for al fostilor presedinti ai partidului. Cum vedeti aceasta propunere si ce rol credeti ca ar trebui sa aiba fostii lideri ai PSD in conducerea formatiunii?

● Mircea Geoana (R):


● I: Opozitia, in ciuda incercarilor de coagulare a unei actiuni comune, este slaba, cel putin judecand dupa rezultate - Puterea isi impune in acest moment, fara probleme, orice fel de punct de vedere, in Parlament. Cum explicati acest lucru? Care sunt greselile facute de Opozitie si care sunt greselile facute de PSD?
● R: Este adevarat, opozitia a avut si cateva sincope in actiunile parlamentare, desi motiunea de cenzura anterioara a fost foarte aproape de succes. Am pierdut cateva batalii pe care le puteam castiga, cu atat mai mult cu cat nici puterea nu-si mobilizeaza mereu parlamentarii la vot. Imi amintesc ca a fost mare nemultumire in randul colegilor mei din grupurile parlamentare la desemnarea judecatorului la Curtea Constitutionala la Camera sau la votul pentru conducerea SRR si SRTv. Dar chiar daca vom ajunge sa repurtam victorii in Parlament, acest lucru nu este suficient. Opozitia va avea succes cand va demite actualul Guvern.
Pentru asta este nevoie de o noua majoritate in Parlament. Ceea ce am reusit toamna trecuta, cand am construit in jurul nostru o majoritate care a reusit pentru prima oara sa doboare un guvern in ultimii 20 de ani. Acea majoritate poate fi recreata, daca PSD, PNL si PC propun un proiect politic si plan tactic clar si convingator, avand ca scop inlocuirea totala a actualului regim, nepopular si periculos pentru tara.


● I: In contextul intrebarii de mai sus, ce sansa dati motiunii de cenzura?

... CITESTE tot interviul in Jurnalul National!

PDL face zid in jurul lui Videanu in cazul "mita Daimler"... Ponta: "Daca Basescu refuza un guvern PSD-PNL, ne intoarcem la suspendare"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x