Antena Căutare

Liderii UDMR, dupa discutia cu Basescu: Iesirea din coalitie nu e in interesul tarii

UDMR nu doreste sa iasa din coalitia de guvernare, deoarece ar periclita acordul cu FMI si interesul national, si asteapta motivarea Curtii Constitutionale in cazul Legii Educatiei, pentru a vedea solutiile indicate de Curte in vederea debolocarii conflictului juridic dintre Guvern si Parlament.

Mai multi lideri UDMR au fost chemati, astazi, la Palatul Victoria, unde presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, au discutat despre decizia CCR privind asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei.

"Eu am inca speranta ca actul de asumare a legii educatiei de catre Guvern va ramane valabil chiar si dupa publicarea motivarii Curtii Constitutionale, iar procesul de asumare va merge mai departe prin dezbaterea motiunii de cenzura depusa de opozitie la asumare", a declarat senatorul UDMR, Verestoy Attila, dupa ce a discutat cu vicepremierul Marko Bela.

La randul sau, presedintele executiv al UDMR si ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, dupa discutia de la Guvern, ca UDMR asteapta ca in motivarea Curtii Constitutionale sa fie precizate si solutiile pe care Guvernul ar trebui sa le urmeze in cazul legii educatiei.

Intrebat daca UDMR ar putea iesi de la guvernare, Kelemen Hunor a precizat ca UDMR nu are o astfel de intentie, deoarece acest gest nu este in interesul Romaniei.

"Intentia noastra nu este sa iesim de la guvernare, deoarece acest lucru ar pune in pericol acordul cu FMI, acordarea ultimei transe din imprumut, stabilitatea economica a tarii si nu ar fi in interesul Romaniei", a declarat Kelemen Hunor.

Sursa: Jurnalul National

Profesorul Boc a mai picat un examen de drept constitutional... Basescu este "necajit": Situatia actuala din Educatie perpetueaza "fabricile de diplome"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x