Antena Căutare

Mazare primeste din nou NUP pentru ca a purtat insemne naziste

Nemultumit de solutia procurorilor, Centrul pentru Monitorizarea si Combaretea Antisemitismului (MCA) Romania arata ca verdictul va incuraja “neo-nazistii si fascistii” din tara sa treaca la violenta in spatiul public.

Parchetul instantei supreme a inchis dosarul in care primarul PSD al Constantei, Radu Mazare, a fost cercetat pentru ca a purtat o uniforma cu insemne naziste (ale Wehrmacht-ului) la o prezentare de moda din data de 19 iulie 2009, eveniment intitulat Mamaia Milano Nights, dand sentinta de neincepere a urmaririi penale (NUP).

Centrul pentru Monitorizarea si Combaretea Antisemitismului (MCA) Romania, informat de procurorul general cu privire la clasarea pentru a doua oara a dosarului, se declara profund nemultumit. Organizatia nonguvernamentala considera decizia procurorilor romani drept "un mare pas inapoi".

"MCA Romania isi exprima profunda ingrijorare si groaza privind aceasta recenta decizie a autoritatilor romane. Decizia reprezinta un mare pas inapoi de la progresul inregistrat de Romania cand si-a asumat responsabilitatea uciderii evreilor, pe timpul regimului Antonescu, si cand s-a adoptat Legea 107/2006, privind interzicerea afisarii simbolurilor naziste in public", arata MCA intr-un comunicat de presa emis astazi.

MCA apreciaza ca decizia, data la o saptamana dupa publicarea raportului Departamentului de Stat al SUA si la 16 luni de la producerea evenimentului, arata ca investigatia in acest caz a fost "doar de ochii lumii".

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: mysoulsymbol.blogspot.com

Mircea Geoana: Un proiect de lege adoptat pe angajare neconstitutionala nu poate fi legal... Mircea Dusa, audiat ca martor la Parchet in legatura cu fraudarea votului pe Legea pensiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x