Antena Căutare

Ministrul Muncii, verificat de ANI. Botis: "Incepand de astazi, sotia mea se va retrage, isi va da demisia"

Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat din oficiu si verifica posibilul conflict de interese in care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Botis.

UPDATE 15.30: In urma cu putin timp, ministrul a declarat ca sotia sa va retrage din functia de consilier in proiectul derulat de Asociatia EuroActiv din Bistrita Nasaud si ca niciunul dintre ei nu a avut vreo calitate de fondator sau de membru al asociatiei.

UPDATE 12.40: Ministrul a declarat ca nu crede ca poate fi vorba de un conflict de interese. "Astept decizia ANI si in cursul zilei de azi voi face o declaratie."

De asemenea, ministrul a precizat ca va avea o consultare si cu premierul Emil Boc. "Voi avea o consultare si cu premierul. Daca exista un conflict, cu siguranta singura solutie este demisia."


Ministrul a recunoscut, aseara, la un post TV, ca sotia sa este consilier la aceasta firma si ca este platita din bani europeni pentru un proiect avizat de o agentie din subordinea Ministerului Muncii. Ministrul a spus ca s-ar putea sa-si dea demisia, daca se va dovedi ca exista vreun conflict de interese.

Intr-o interventie la Realitatea TV, ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat ca "reflecteaza" la demisie, dar ca o decizie va lua saptamana aceasta, daca se dovedeste ca se afla in conflict de interese din cauza situatiei semnalate de presa.

"Personal, nu primesc niciun ban. Sotia are statut de consilier acolo pe proiect. Primeste bani pe acel proiect cu finantare europeana. Sotia mea nu este beneficiar direct. Este vorba de o asociatie care are acest contract. Sotia mea este platita in calitate de consilier", a declarat Botis.

Ministrul Muncii a spus ca nu exclude sa demisioneze daca se va dovedi a exista vreo problema de moralitate: "Daca este o problema de moralitate, voi face acest lucru. Daca va fi considerata o problema, aceasta va fi solutia. Lasati-mi timp de gandire si va voi da un raspuns", a mai spus ministrul Botis.

sursa:Jurnalul

foto:Intact Images

Codrin Stefanescu a demisionat din PRM... Udrea, luata la intrebari de Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x