Antena Căutare

Mircea Diaconu s-a razgandit: "Imi mentin recursul la ANI si nu ma retrag din Senat!"

Mircea Diaconu, propus ministru al Culturii de premierul desemnat Victor Ponta, s-a razgandit in privinta recursului de la ICCJ. Actorul isi mentine pozitia in ceea ce priveste constatarea incompatibilitatii sale intrucat a detinut, pe langa functia de parlamentar, si pe cea de manager de teatru.

"Mentionez ca nu ma retrag din Senat, din calitatea de senator. In plus, precizez ca am decis sa imi mentin recursul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in procesul cu Agentia Nationala de Integritate", mentioneaza Mircea Diaconu, intr-o declaratie transmisa vineri Mediafax.


"O sa imi retrag recursul pentru ca aceasta decizie este exceptionala si sunt de acord cu ea", a afirmase, marti, ministrul nominalizat la Cultura.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) are stabilita data de 8 mai 2012 ca termen pentru judecarea recursului lui Mircea Diaconu impotriva Agentiei Nationale de Integritate (ANI), cand se presupune ca actorul va renunta la actiunea sa.

In cazul renuntarii la recurs, ramane valabila decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care Diaconu a pierdut procesul cu ANI.

In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala din Integritate a constatat ca Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa calitatea de parlamentar acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala (functie de conducere specifica unei institutii publice locale).

foto: Intact Images

Prigoana promite RATB gratuit si ieftinirea gigacaloriei... Victor Ponta: "Ma consult mereu cu presedintele Basescu la telefon, nu incepem nu stiu ce conflict"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x