Antena Căutare

Nastase si-a impus lista cu sefii de departamente PSD. Iliescu primeste Consiliul de Onoare

Actualul lider al Consiliului National, Adrian Nastase a uzat joi la sedinta CExN de o mica stratagema pentru a-si asigura sprijinul filialelor inainte de alegerile de astazi pentru sefia acestui for.

Sustinut de liderul partidului, Victor Ponta, el s-a prezentat la sedinta CExN cu lista sefilor de departamente deja facuta in buzunar si a supus-o spre vot membrilor CExN ca propunere, sustin surse social-democrate. Totodata numarul departamentelor a fost dublat de la 16 la 31, pentru a-i multumi pe toti liderii de filiale care au sustinut candidatura lui Ponta, dar care care la ultimul Congres nu au obtinut functiiin BPN.

In mod normal, potrivit statutului PSD, aceasta lista urma sa fie facuta in timpul lucrarilor Consiliului National sprea fi propusa votului delegatilor si nu inainte. Comitetul Executiv National (CExN) al PSD a mai aprobat ideea infiintarii unui Consiliu de onoare al fondatorilor partidului, a anuntat presedintele PSD, Victor Ponta, la incheierea reuniunii de joi a CExN. Propunerea liderului partidului se vrea un fel de omagiu pentru seniorii partidului printre care se numara si presedintele de onoare, Ion Iliescu.

In cadrul CEx s-a votat noua structura a departamentelor de specialitate si coordonatorii acestora in majoritatea cazurilor, precum si o serie de masuri pentru mai buna functionare a Comisiei Nationale de Integritate. "Departamentele erau absolut necesare pentru ca Guvernul Boc si puterea actuala trebuie sa aiba din partea noastra si critica si solutiile alternative incepand chiar de astazi", a explicat Ponta.

Potrivit unor surse social-democrate, vor exista in total 31 de departamente in PSD care vor constitui baza pentru viitorul cabinet din umbra care va monitoriza actiunile Executivului Boc. De altfel, Nastase s-a prezentat la CEXN cu lista de sefi de departamente in buzunar gata facuta, punandu-i pe adversarii sai in fata faptului implinit. Conform surselor citate, pe lista lui Nastase se regasesc indeosebi reprezentanti ai filialelor ardelene si muntene, care ii sprijina candidatura la sefia acestui for pentru un nou mandat si care si-au dat deja obolul votutilor la Congres pentru instalarea lui Ponta in fruntea partidului.

Pe lista viitorilor sefi de departamente figureaza Radu Moldovan (lider PSD Bistrita-Nasaud), proaspat purtator de cuvant care se va ocupa de partea de comunicare, Olguta Vasilescu, pe relatia cu Senatul, deputatul Florian Popa, pe sanatate, Bogdan Niculescu Duvaz pe externe, Cristian Dumitrescu la afaceri europene, Alexandru Athanasiu, pe analiza si strategie, Ioan Stan (lider PSD Dambovita) pe aparare si siguranta nationala si Constantin Nicolescu,(seful PSD Arges) ca sef al Cancelariei, secretariatului coordonator si de logistica.

Fostul senator Adrian Paunescu va conduce Departamentul cultura, culte, minoritati, iar Eugen Bejinariu (lider PSD Suceava), relatia cu Camera Deputatilor.

Presedintele de onoare Ion Iliescu a mai propus infiintarea unui departament pentru relatia cu asociatiile de revolutionari, care va fi condus de senatorul Ion Vasile, lider PSD Buzau.

In paralel, departamentul de politici economice si financiare va fi condus de senatorul Viorel Stefan, cel de politici sociale va fi condus de Ioan Cindrea (lider PSD Sibiu). Departamentul de administratie publica va fi condus de Mircea Dusa (sef PSD Harghita), braileanul Bunea Stancu va coordona relatia cu mediul de afaceri si IMM, iar Tiberiu Marc(presedinte PSD Salaj), relatia cu alesii locali.

Deputatul Victor Surdu va fi seful Departamentului de agricultura, Ioan Darzu (presedinte PSD Alba) se va ocupa de industrie alimentara si siguranta alimentara, iar Nicusor Constantinescu (presedinte CJ Constanta) va fi seful Departamentului de dezvoltare regionala si turism, in timp ce la Departamentul de energie, resurse si politici industriale a fost desemnat Iulian Iancu.

La Departamentul Educatie publica, cercetare si sport va fi Ion Mang de la PSD Bihor, la protectia mediului, silvicultura - Ion Mocioalca, seful PSD Caras-Severin. Maramureseanul Sorin Bota va conduce Departamentul de transport si infrastructura, Florin Cazacu de la Hunedoara, departamentul de relatii cu sindicatele, iar Maria Lazar, egalitatea de sanse.

In fine, Octavian Stireanu va fi seful Departamentului sinteza si comunicare publica, deputatul Dan Mircea Popescu va conduce Departamentul de ideologie doctrinara, Gheorghe Marcu(presedinte PSD Botosani), relatia cu patronatele si piata de capital, iar mehedinteanul Adrian Duicu, capitolul politici de dezvoltare urbana.

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD a mai agreat ideea infiintarii unui Consiliu onoare al fondatorilor partidului.

"Colegii au sprijinit propunerea mea de a avea un Consiliu de onoare al fondatorilor acestui partid pentru ca intre toate generatiile din partid, de la presedinte pana la cei care au fondat, vreau sa existe o stafeta si pana la urma un respect reciproc de care avem foarte multa nevoie", a declarat Victor Ponta, initiatorul acestei idei.

Europarlamentarul Becali catre un jurnalist: "Imi bag p..a in declaratia de avere si in tine!... Operatiunea "Restaurantul": Intalnire Vanghelie - Voicu - Geoana?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x