Antena Căutare

PDL Bucuresti: Oprescu sa spuna public ce vrea sa faca cu 800 de milioane de euro

Filiala din Capitala a partidului democrat-liberal ii cere explicatii edilului cu privire la motivele pentru imprumutul in valoare de 800 de milioane de euro. Democrat liberalii bucurestenii anunta chiar ca nu vor vota solicitarea acestuia, daca Sorin Oprescu nu spune public care sunt motivele pentru care doreste sa contracteze.

"Primarul General doreste cresterea datoriei Bucurestiului, prin contractarea unor imprumuturi care totalizeaza 800 de milioane de euro! Si asta fara ca Sorin Oprescu sa arate cum intentioneaza sa foloseasca respectivele fonduri, in cazul in care imprumuturile i-ar fi aprobate de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Dorinta Primarului General de a contracta un imprumut atat de mare este deopotriva brusca, neintemeiata si periculoasa!"


Bani de alegeri


PDL-ul acuza chiar pe edil ca ar urma sa foloseasca banii in viitoarele alegeri locale, data fiind graba cu care Oprescu doreste sa-i fie aprobat imprumutul. Democrat liberalii considera inoportun in acest moment, ceea ce ar insemna dublarea datoriei orasului, aproximativ 1 miliard de euro.

Acestia ii mai recomanda primarului general sa se concentreze mai degraba asupra platii datoriei RADET catre ELCEN.

Proiectul prin care municipalitatea cerea acordul pentru a lua un imprumut de 800 milioane de euro, cu care sa plateasca o datorie de 500 milioane de euro, a fost de trei ori pe ordinea de zi a CGMB, fiind respins de doua ori, iar la sedinta de luni nu a fost luat in discutie, aceasta neavand loc din lipsa de cvorum.

Basescu cere Parlamentului adoptarea de urgenta a doua legi... Ministrul de Interne Traian Igas a incurcat judetul Vaslui cu Vrancea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x