Antena Căutare

Pentru achizitiile ilegale facute sub mandatul lui Marian Sarbu, inca n-avem vinovati

Criza mondiala si nereusita guvernantilor nostri de a gasi solutii viabile pentru relansarea economiei, dar mai ales risipa, bataia de joc cu care de-a lungul timpului s-au aruncat banii publici de cei care s-au aflat peren la carmuirea vreunui minister ori a vreunei institutii publice cu "putere de cumparare" ne-au aruncat in ghearele saraciei.

Plangerile impotriva ex-ministrului Muncii, Marian Sarbu, s-au "spart" in doua NUP-uri pentru coruptie si sapte dosare in care inca se fac cercetari.

Un exemplu concludent in acest sens este chiar cazul politicianului Marian Sarbu, fost mare diriguitor al treburilor din campul Muncii, in prezent aflat in cartile din maneca guvernantilor pentru un nou post de ministru.

Povestea, mai veche, a fost readusa in atentia opiniei publice dupa ce instanta suprema a pronuntat, la 25 mai 2010, un verdict ce ar putea duce la punerea sub acuzare nu doar a ex-ministrului Marian Sarbu, dar si a altor 14 persoane, care au avut diverse roluri in operatiunile de achizitionare a 57 de sedii pentru Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si Inspectia Muncii (IM).

Concret, dupa cum v-am informat in Jurnalul National din 8 iunie a.c., instanta suprema a decis "desfiintarea rezolutiei 4321/II/2/2009, din data de 24 august 2009" si trimiterea cauzei la procurori pentru "inceperea urmaririi penale fata de intimatii in cauza".
Potrivit Biroului de Presa al instantei supreme, "intimatii in cauza" sunt: Mariana Basuc, Viorica Pavlu, Gheorghe Toma, Dobrescu Paul, Horia Plaiasu, Nicolae Voinoiu, Eugen Gaia, Pestina Marius Daniel, Razvan Ilie Alexandrescu, Gheorghe Dumitru Mara, Virgil Gaman, Radu Gabriela, Mirela Voicu, Luminita Niculescu si Marian Sarbu.

Dosarul poarta numarul de inregistrare 7211/1/2009, dateaza din 8 septembrie anul trecut, cand petentul Gheorghe Danut Radu s-a plans instantei supreme, si a fost solutionat, dupa patru amanari, cu infirmarea rezolutiei procurorului de netrimitere in judecata a celor 15.

Verdictul instantei nu este definitiv si deocamdata se asteapta motivarea lui de cei trei judecatori care au pronuntat solutia. Recursul DNA urmeaza a fi judecat de magistratii Completului de noua judecatori al instantei supreme, primul termen nefiind inca stabilit, intrucat trebuie mai intai ca magistratii sa-si motiveze decizia.

Pana atunci insa, dar imediat dupa ce s-a aflat vestea despre verdictul care i-ar putea transforma in inculpati pe toti cei 15 "intimati", Mariana Basuc, fost sef al Inspectiei Muncii, a iesit la rampa strigand "eroare judiciara". Citata de Mediafax, aceasta a pus sub semnul intrebarii decizia judecatorilor si l-a acuzat pe petentul Gheorghe Danut Radu de hartuire, ba chiar l-a facut "reclamagiu" si l-a amenintat cu darea in judecata pentru denunt calomnios.

In seria celor care il considera pe Gheorghe Danut Radu procesoman se inscrie si Doina Parcalabu, sefa Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), una dintre cele trei institutii pentru care au fost cumparate 57 de sedii, in perioada 2000-2002.

Doina Parcalabu ne-a declarat vineri: "Domnul Danut Radu are cu mine sau cu institutia vreo 17-18 litigii, fara legatura cu cauza privind achizitiile de sedii. Aceea, cu Marian Sarbu, este altceva, procesul e pe rol, sa asteptam solutia definitiva. Despre litigiile cu Danut Radu numai in scris va raspund, pentru ca am obosit: institutia are o problema reala cu dumnealui, care a ajuns sa-si trimita scrisori singur. Am sa folosesc toate parghiile legale pentru a arata ca nu are dreptate, ca prezinta lumii numai «adevarul lui». Daca doriti informatii sau punctul meu de vedere cu privire la acuzatiile pe care mi le aduce, va rog sa formulati o solicitare in scris. Va punem si documente la dispozitie".

Tot articolul, in Jurnalul National

Guvernul va reduce numarul secretarilor de stat si al subprefectilor... Basescu: Decizia pe pensii a CCR, miscare politica. Majorarea TVA, o greseala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x