Antena Căutare

Ponta: "Daca Basescu refuza un guvern PSD-PNL, ne intoarcem la suspendare"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, intr-un interviu pentru Jurnalul National, ca dupa ce va fi adoptata motiunea de cenzura, PSD si PNL vor propune un guvern de serviciu. Daca Basescu nu va fi de acord, Opozitia va incepe procedura de suspendare a presedintelui.

● Intrebare (I): Congresul PSD de sambata va aduce modificari ale statutului partidului. Se vehiculeaza ca una dintre propuneri va fi instituirea un for al fostilor presedinti ai partidului. Cum vedeti aceasta propunere si ce rol credeti ca ar trebui sa aiba fostii lideri ai PSD in conducerea formatiunii?

● Victor Ponta (R):


● I: Opozitia, in ciuda incercarilor de coagulare a unei actiuni comune, este slaba, cel putin judecand dupa rezultate - Puterea isi impune in acest moment, fara probleme, orice fel de punct de vedere, in Parlament. Cum explicati acest lucru?
● R: Opozitia este foarte puternica. Ceea ce este chiar nespecific pentru primii ani de dupa alegeri, cand in general vocea opozitiei e mai slaba. Niciodata nu am avut, ca anul trecut, o motiune de cenzura impotriva unui guvern care sa treaca, mai ales in primul an de dupa alegeri. Niciodata nu am avut blocarea atator initiative gresite ale Guvernului, precum anul acesta. Daca Opozitia n-ar fi fost puternica, Traian Basescu ar fi promovat legea fraudata a pensiilor, sau ar fi intrat in vigoare taierea cu 15% a pensiilor, propusa tot de Traian Basescu. Si sunt multe alte exemple pe care vi le putem da.


● I: In contextul intrebarii de mai sus, ce sansa dati motiunii de cenzura?

... CITESTE tot interviul in Jurnalul National!

Geoana: "PSD trebuie sa evite sa devina partidul unei oligarhii decizionale"... Andreea Paul Vass: Protestul de la Finante a fost manipulat de PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x