Antena Căutare

Ponta renunta la numirea lui Victor Alistar in Guvern ca ministru delegat

Premierul desemnat renunta la numirea lui Victor Alistar pentru postul de ministrul delegat pentru "Strategii guvernamentale, transparenta si relatii cu societatea civila", la mai putin de doua zile dupa anuntarea noilor ministrii.

UPDATE! "Mare parte din propunere a venit din partea mea. Sunt foarte multumit si apreciez faptul ca absolut tot ce am pus in programul de guvernare a ramas si va fi asumat politic. Exista angajamente seriose. Pericolul venea de la presidintie. Astept sa ma alatur echipei cand va fi posibil. Nu posturile sunt importante, ci obiectivele. Aceia care incalca legea vor raspunde in fata legii", a spus Victor Alistar, joi, la sediul USL.


Premierul a anuntat totodata ca nu va numi pe altcineva in locul sau. Cu toate acestea, Ponta a mai spus ca ideea unui departament in subordinea Guvernului pentru transparenta si pentru relatia cu societatea civila este buna si ramane in vigoare. El a adaugat ca asteapta o decizie finala in legatura cu Alistar, iar apoi il asteapta cat de repede in echipa guvernamentala.

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat, marti seara ca litigiul institutiei sale cu Victor Alistar este incheiat, directorul executiv al Transparency International Romania aflandu-se sub interdictia de a ocupa o functie publica.

Potrivit ANI, Victor Alistar are interdictie de a ocupa functii publice timp de trei ani, pana in 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilitatii sale, ramas definitiv in august 2009.

Stire in curs de actualizare.

Foto: Intact Images

O pensionara de 83 de ani din Arad, cel mai varstnic candidat la Consiliul Local... Presedintele Republicii Moldova, in vizita oficiala in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x