Antena Căutare

Ponta: "Vad cu ochi rai luptele sangeroase din PDL"

Presedintele PSD, Victor Ponta, nu vede cu ochi buni "luptele sangeroase" din interiorul PDL, considerand ca romanii sunt cei care au de suferit.


"E treaba lor (daca Vasile Blaga va candida pentru sefia PDL -n.r.). Daca PDL ar fi fost in opozitie ar fi fost interesanta aceasta competitie, cum a fost, pana la urma, si la noi si la PNL. Cand de oamenii acestia depinde viata noastra de zi cu zi, vad aceasta batalie cu ochi foarte rai. In loc sa se ocupe de Romania, ei se ocupa de bataia intre ei, iar masurile guvernamentale care se mai iau sunt luate tot in spiritul bataliei din interior, nu in ideea de a face ceva bun. Cand esti la guvernare sa ai asemenea lupte sangeroase este foarte rau pentru cei guvernati. Cand vor fi in opozitie, vor putea face reforma cat vor. Daca se va ocupa doamna Macovei si domnul Preda, vor face reforma pana nu va mai ramane nimic", este de parere Ponta.

Proiectul de modificare a Constitutiei propus de presedintele Basescu, praf in ochi

Presedintele PSD a mai spus ca proiectul de modificare a Constitutiei pe care presedintele Traian Basescu l-ar fi prezentat in cursul serii de duminica democrat-liberalilor este doar 'praf aruncat in ochi' pentru a distrage atentia romanilor de la problemele care ii afecteaza - modificarea Codului muncii si criza economica.

'Cred ca este praf in ochi marca Basescu. Ca sa uitam ca avem un Cod al muncii, o nebunie generala impotriva tuturor angajatilor din Romania, ca sa uitam ca suntem in criza si ca vom fi in continuare in criza, ca sa nu vedem ca cei din PDL se bat ca nebunii intre ei. Si acum fix un an, pe vremea asta, il apucase dorinta de a modifica Constitutia. Ne-a chemat la Cotroceni si, dupa aceea, un an de zile, nu a mai facut nimic. La fel o sa fie si acum - un an de zile nu o sa mai faca nimic. In 2012, la alegerile locale, iar ne va arunca praf in ochi cu modificarea Constitutiei. Tocmai de aceea nu cred ca ar trebui sa ne mai lasam de fiecare data pacaliti', a explicat Ponta, potrivit Agerpres.

Intrebat daca in opinia sa este oportuna propunerea sefului statului ca mandatul presedintelui sa fie redus la patru ani, liderul social-democrat a replicat ca ideea ar fi buna daca aceasta modificare s-ar aplica si actualului presedinte, Traian Basescu.

'De ce nu a propus Basescu chestia asta sa ii reduca lui mandatul la patru ani sau de ce nu isi da demisia? Basescu vorbeste intotdeauna de altii. Daca el isi da demisia cu un an inainte atunci este o idee foarte buna. La Basescu insa nu se aplica regulile astea. O sa punem in Constitutia modificata ca nu va mai fi doamna Udrea ministru sau ca PDL nu va mai lua toti banii de la banci sau de la Administratia Financiara? Este un presedinte de partid neserios', a adaugat Victor Ponta.

Potrivit lui Ponta, propunerea ca deficitul bugetar sa fie de 3% din PIB, care este 'o uriasa prostie', i-a fost inspirata presedintelui Basescu de premierul Ungariei, Viktor Orban.

'Deficitele si, in general, economia nu tin cont de deciziile politice ale lui Basescu. Poti sa ai surplus, poti sa ai deficit, poate sa stie cineva in acest moment cum vor evolua economia mondiala si Romania? Si daca va fi mai mult de 3% din PIB deficitul ce vom face? Trimitem la Curtea Constitutionala? O prostie de genul asta numai la Viktor Orban am vazut si observ ca presedintele Traian Basescu nu mai are niciun fel de partener in Europa in afara de Orban. S-au gasit amandoi la fel de ingusti in gandire si de dornici de putere absoluta. Oricum, prietenia Basescu-Orban este un pericol pentru noi, ca tara, si ca pozitie in Europa', a sustinut presedintele PSD.

El a precizat ca opozitia are un proiect propriu de modificare a Constitutiei care urmeaza sa fie depus la Parlament.

'O sa ne prezentam si noi proiectul nostru de modificare a Constitutiei pentru a nu mai auzi ca opozitia nu are solutii. O sa il depunem in Parlament. (...) Oricum, problemele noastre sunt foarte clare: ce facem sa oprim Codul muncii, ce facem cu toate problemele economice pe care nu le vor rezolva nici Boc si nici urmasii lui Boc si ce facem cu coruptia. Au luat pionii si cand au ajuns la Blejnar s-au oprit', a conchis liderul PSD.

sursa:Jurnalul.ro

foto:Intact Images

Guvernul aloca 90 mil. € primariilor. PDL-istii, principalii beneficiari... Udrea anunta pe Twitter si Facebook ca il sustine pe Boc la presedintia PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x