Predoiu, la sosirea la sediul CSM: Aştept de la noua conducere şi de la toţi membrii CSM să privim altfel la obiectivele MCV şi să luăm foarte în serios ceea ce este rezolvat

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu , a declarat, marţi, că aşteaptă de la noua conducere a CSM ca obiectivele Mecanismului de Cooperare şi Verificare să fie privite ”altfel” şi să fie luate ”în serios” toate problemele care trebuie rezolvate.

Predoiu a fost întrebat, marţi, la sosirea la sedul CSM, ce aşteaptă de la noua conducere, având în vedere că CSM a fost criticat în ultimul raport MCV şi a spus: ”Nu este prima dată. Şi în urmă cu 10 ani - 11 ani au fost poziţii critice, după aceea CSM-ul şi-a revenit la un moment dat. Acum, iată, am avut un raport care a marcat critici. Aştept de la noua conducere şi de la toţi membrii CSM să privim altfel la obiectivele Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi să luăm foarte în serios ceea ce este rezolvat, să luăm foarte în serios problemele care ţin de resursele umane, problemele care ţin de specializare, problemele care ţin de integritate, problemele care ţin de transparenţă”.

Ministrul Justiţiei consideră că, dacă aceste aspcte vor fi rezolvate, raportul MCV de anul viitor ar putea fi ”altfel”.

”Toate lucrurile astea trebuie luate în calcul şi dacă vom realiza aceste obiective sau o parte dintre ele cât e posibil în anul care vine, fără îndoială că raportul va suna altfel la anul”, a mai spus ministrul.

Înaintea lui Cătălin Predoiu, la sediul CSM, unde se alege noua conducere, a ajuns şi procurorul general Bogdan Licu care a afirmat că sunt procurori care nu se implică foarte mult în soluţionarea unor cauze.

El a explicat să s-au primit două adrese de la Ministerul Justiţiei în care se solicită mai multă implicare.

"Era un îndemn pentru a fi mai proactivi în lupta împotriva criminalităţii de toate felurile. Un asemenea demers este tot timpul binevenit. Şi eu am îndemnat to timpul colegii să fie proactivi. Din păcate, avem mulţi colegi care se mulţumesc cu ce primesc şi nu se implică foarte mult în soluţionarea unor cauze şi lucrul acesta se vede”, spus Bogdan Licu.

Acesta a explicat că, în parte, demotivarea procurorilor, este din cauza atacurilor la care au fost supuşi.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se reuneşte, marţi, pe ordinea de zi fiind prezentarea raportului de activitate pentru anul 2019 şi alegerea noii conduceri. La şedinţă şi-a anunţat participarea preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa : news.ro

Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Salopeta purtată de artistă a atras toate privirile
Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Artista i-a uimit pe toți cei prezenți la...
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2021. Gemenii au probleme la locul de muncă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2021 spune că Gemenii au probleme la locul de muncă, dar...
Parteneri
Sos tzatziki. Sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți
Dacă ești în căutarea unei rețete de sos cremos, răcoritor și aromat, întrerupe căutările și prepară celebra rețetă de sos tzatziki. Este o rețetă de sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți, perfect pentru a fi consumat cu o multitudine de preparate.
Catine.ro
Ultimele știri