Antena Căutare

Presedintele Traian Basescu participa la discutiile privind indemnizatiile pentru copii si bugetul pe 2011

Presedintele Traian Basescu a venit, luni dinineata, la Palatul Victoria, unde liderii coalitiei s-au reunit in sedinta pentru a discuta mai multe proiecte, potrivit unor surse citate de Mediafax. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi se numara varianta finala a indemnizatiei de crestere a copilului si proiectul de buget pe anul viitor.


In sedinta de duminica a Coalitiei s-a discutat si despre "Taxa de solidaritate" pe averile mari ca fiind o posibila sursa financiara pentru indemnizatia mamelor. Nu toti liderii Coalitiei au fost de acord cu aceasta propunere, argumentand ca Taxa de solidaritate este o propunere legislativa si nu un act normativ intrat in vigoare.

Coalitia de guvernare s-a intalnit duminica pentru a se pune de acord in privinta concediului maternal. Liderii UDMR si UNPR, dar si mai multi democrat liberali s-au opus propunerii de reducere a perioadei in care mamele pot sta acasa cu copii dupa nastere. Asta dupa ce Ministerul Muncii a propus reducerea perioadei de concediu maternal de la doi ani la un an.

Femeile care se intorc mai devreme la serviciu, mai exact incepand cu luna a saptea de concediu, ar putea primi un stimulent lunar de 500 de lei.

Bugetul ar putea fi aprobat anul viitor

Legea bugetului pentru anul 2011 ar putea fi aprobata abia anul viitor, intrucat Guvernul a trimis proiectul in Parlament cu o intarziere de aproape doua luni. In plus, nici Legea Salarizarii nu este gata. Legea bugetului pe 2011 nu poate fi aprobata fara legea care reglementeaza salariile bugetarilor.

Chiar si in cazul in care Guvernul trimite saptamana aceasta Legea bugetului in Parlament, e greu de crezut ca ea va fi aprobata pana de Craciun. Pe ordinea de zi a parlamentarilor se afla legile Salarizarii, Educatiei si Pensiilor, fara a mai lua in calcul motiunea de cenzura pe care Opozitia a anuntat ca o depune fata de asumarea raspunderii pe salarizare.

Laszlo Tokes infiinteaza Partidul Popular al Maghiarilor din Ardeal, "purtatorul de cuvant al politicii de autonomi... Cezar Preda: "Candidatii la sefia PD-L cauta sa fie miruiti de Basescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x