Antena Căutare

Raluca Turcan: "Cine nu sustine planul anti-criza poate pleca. Se impune o discutie despre remaniere"

Parlamentarii PDL care nu sustin pachetul de masuri anticriza al Guvernului nu sunt fortati sa ramana in partid. O spune la RFI vicepresedintele formatiunii, Raluca Turcan. Reactia sa vine dupa ce unii senatori si deputati ai Partidului Democrat Liberal au votat motiunea de cenzura a PSD, motiune respinsa pana la urma de Parlament, pentru ca nu a intrunit numarul necesar de voturi

Raluca Turcan spune ca o ingrijoreaza votul favorabil dat motiunii de catre unii colegi de partid.

"Ma ingrijoreaza numarul mare de voturi pe care l-a strans aceasta motiune de cenzura si ma doare faptul ca membri ai Partidului Democrat Liberal au votat aceasta motiune sau chiar unii independenti, care, ma rog, ar fi fost in protocolul de colaborare privind guvernarea", afirma ea.

Vicepresedintele PDL declara ca democrat-liberalii care nu sunt de acord cu planul de austeritate al Cabinetului Boc pot pleca din partid.

"Va avea loc o discutie si daca sunt oameni care nu cred in pachetul de masuri pe care si l-a asumat Guvernul Partidului Democrat Liberal, atunci evident ca nu mai putem merge impreuna, nu-i forteaza nimeni sa fie intr-o echipa in care nu cred".

Raluca Turcan spune ca nu mai vrea sa fie partasa la vulnerabilitatile create chiar de PDL.

"Eu am dat un vot de incredere si sper ca efortul si austeritatea pe care o solicitam cetatenilor nu va fi in zadar. Nu vreau, eu ca membru al Partidului Democrat Liberal sa mai asist la acuze de risipa a banului public, nu vreau sa mai fim partasi la vulnerabilitati, pe care ni le creem noi din interior. Daca nu vom fi constienti de marea miza si provocare pe care o avem si nu vom stii sa o valorificam noi, ca Partid Democrat Liberal si Guvernul, ca echipa de conducere executiva a PDL, este foarte posibil sa nu mai beneficiem nici de increderea cetatenilor si chiar noi intre noi sa nu mai sustinem la nesfarsit acest lucru", explica liderul democrat-liberal.

Turcan ii critica pe colegii de partid care au votat motiunea in aplauzele Opozitiei si ale sindicalistilor din sala de sedinte a Parlamentului.

"Sunt unii pe care i-am vazut bucurandu-se si ridicand mainile pe acolo prin plen, in aplauzele PSD-ului si din pacate ale celor adusi de PSD. Acolo au fost niste oameni adusi de PSD si de PNL. Daca ei s-au lasat cuceriti de aplauzele unor oameni care huiduiau si rupeau microfoanele si adresau niste injurii pe care greu poti sa-ti imaginezi ca le poti auzi intr-o sala a Parlamentului, este decizia lor. Eu vreau sa cred ca de la ei va veni sa ia o decizie, sa spuna 'domnule, incerc sa merg cu echipa Partidului Democrat Liberal sau nu'".

Raluca Turcan apreciaza ca s-ar impune o discutie despre remanierea sau restructurarea Guvernului.

"Din punctul meu de vedere, da, se impune sa abordam acest subiect. Vreau sa vad o analiza clar facuta, cu date, o analiza prin care sa primesc raspunsuri exacte la intrebarile: Toate ministerele functioneaza intr-un mod eficient? Au redus numarul de secretari de stat la minimum cu putinta, in conditii de austeritate? Numarul de agentii este minimum cu putinta, in asa fel incat sa-si atinga obiectivul pentru care au fost create? Daca avem in continuare risipa, daca avem oameni platiti excesiv in raport cu munca pe care o produc si au tot felul de stimulente si facilitati, mi se pare normal sa regandim aceasta structura a aparatului guvernamental", conchide vicepresedintele PDL, Raluca Turcan.

Guvernul Boc a rezistat motiunii de cenzura!... Boc infirma remanierea guvernamentala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x