Antena Căutare

Recesiune: Adio mici si bere de la PSD de 1 Mai!

Noua conducere a PSD nu mai doreste sarbatorirea zilei de 1 Mai in frum de gratare, miros de mici si aroma de bere, si cu difuzoare date tare, adica reteta preferata si aplicata de ani buni de catre liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

Pe fondul reclamatiilor lui Victor Ponta pe tema datoriilor de milioane de euro contracte de partid in ultimele campanii electorale, PSD este pe punctul de a trece de la festivismul traditional prin care s-a facut remarcat in respectiva zi la sobrietatea specifica perioadei de criza economica. In loc de bonuri pentru mici şi pet-ul cu bere, romanii se vor putea delecta de ziua caştigarii dreptului la munca cu protestele sociale care vor fi puse in scena la nivel local de fiecare filiala judeteana PSD şi cu interventiile obligatorii televizate şi in presa pe care liderii locali pesedişti trebuie sa le presteze in respectiva zi pe diferite canale media.

Festivismul practicat pana acum de 1 mai este criticat intr-un document existent in mapa de lucru a şedintei CEXN a PSD care are loc astazi la Calimaneşti. Potrivit documentului, citat de Mediafax, "elementul central al zilei este legat de semnificatia initiala a sarbatorii, respectiv marcarea caştigarii dreptului la munca (ziua de munca de opt ore). Aceasta inseamna renuntarea la atitudinea festivista in favoarea cele grave, alaturi de concentrarea resurselor umane şi materiale ale partidului catre organizarea de astfel de evenimente".

In acest sens, documentul propune ca PSD sa marcheze ziua de 1 Mai prin proteste sociale in fiecare organizatie judeteana, unul din scvopul fiind şi acela de a demonstra forta filialelor, alaturi de intarirea legaturiidirecte a mesajului PSD cu semnificatia zilei de 1 Mai, se mai arata in document.
Potrivit documentului citat, "in contextul protestelor sociale şi al accentuarii problemelor economice, PSD are obligatia de a arata ca trateaza cu deosebita importanta aceasta zi, fiind un prim pas spre afirmarea fiecarei organizatii, la nivel local, in perspectiva viitoarelor batalii politice".

In acelaşi document se precizeaza ca principalul partener al PSD va fi mişcarea sindicala, urmand ca, impreuna cu sindicatele, PSD sa marcheze 1 Mai prin mitinguri pentru a promova mesajul partidului "lupta pentru dreptul romanilor la munca, impotriva şomajului şi impotriva Guvenului care transfera costurile crizei pe umerii oamenilor simpli".

Filialele locale ale PSD sun indemnat ca, pana pe 20 aprilie, sa realizeze un calendar comun de actiuni de protest impreuna cu structurile sinicale judetene şi sa transmita aceste informatii la Cabinetul preşedintelui PSD, Victor Ponta.

Foto: intactimages.ro

Vezi stirea completa pe antena3.ro!

Mobilizare generala de 1 Mai: PSD pregateste proteste si mitinguri... eRomania / Superlicitatii marca Sandu, de la Comunicatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x