Antena Căutare

Roberta Anastase: Legea Educatiei este considerata adoptata

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, marti, ca Legea educatiei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament este considerata adoptata, dupa ce liberalii au anuntat in plen ca isi retrag semnaturile de pe motiunea de cenzura.



Potrivit presedintelui camerei, 22 de parlamentari liberali si-au retras semnaturile, din 138 de semnatari, ceea ce face ca pe motiune sa mai existe 116 semnaturi, care sunt insuficiente pentru depunerea si discutarea acesteia.

"Au fost 22 de semnaturi retrase, din 138 de toate. Acum mai sunt 116 semnaturi si putem considera ca nu mai exista motiune de cenzura, iar Legea educatiei nationale va fi considerata adoptata", a spus Anastase.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, in plenul Parlamentului, ca Guvernul sustine introducerea pe ordinea de zi a punctului privind prezentarea motiunii de cenzura in cazul Legii educatiei si continuarea calendarului de angajare a raspunderii. Boc a mentionat ca se bazeaza pe decizia CCR care permite derularea acestei proceduri.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a luat cuvantul in plenul Parlamentului, ca replica la discursul tinut de primul ministru, care a atentionat ca procedura asumarii raspunderii pe Legea educatiei va continua, conform deciziei Curtii Constitutionale. Geoana sustine ca aceasta lege a fost trecuta prin Parlament prin exploatarea unor vicii de procedura si incalcand Constitutia.

Foto: Intactimages

Opozitia depune motiune de cenzura pe Legea salarizarii... Ponta: Modelul economic al PDL este "jefuim si fugim"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x