Antena Căutare

Traian Basescu, la bilantul Ministerului Public: "Peste 30 % din resursele statului sunt evazionate"

Presedintele Traian Basescu participa luni la sedinta de bilant a Ministerului Public pentru anul 2010. In deschiderea discursului sau, seful statului a apreciat ca "N-as privi bilantul acestui an al Ministerului ca pe un triumf, ci ca pe un inceput. 2010 e anul cu cele mai bune rezultate de la inceperea primului meu mandat. S-a ajuns in sfarsit la stadiul in care institutiile statului incep sa functioneze eficient".

„Batalia cu evaziunea trebuie sa continue tot mai apasat, fara menajamente. Nimic nu slabeste mai mult un stat decat diminuarea resurselor financiare la care are dreptul pentru a putea plati pensii, salarii si functionarea institutiilor. (...) "Peste 30% din resursele care se cuvin statului sunt evazionate"



Trebuie sechestru pe avere de la inceputul urmaririi penale

Traian Basescu a apreciat ca recuperarea prejudiciilor este extrem de importanta. „Fara recuperarea pabubei, victoria institutiilor statului nu va fi completa niciodata", a spus liderul Romaniei, care a si propus ca solutie in acest sens sechestrarea bunurilor inca de la inceputul urmaririi penale.

In plus, presedintele Basescu a solicitat efectuarea unor noi controale la vamile din interior, inclusiv la cea din Portul Constanta, si a precizat ca exista dosare care sunt blocate din rea-credinta.

„Sunt dosare care se blocheaza in faza initiala, chiar de la procuror. Am informatii, dar nu am proba, ca este cu rea-credinta".

Basescu, multumit de activitatea ofiterilor DIICOT

Presedintele a laudat si activitatea ofiterilor DIICOT care au obtinut rezultate foarte bune in eradicarea unora din cele mai importante clanuri.

"In fiecare judet iti dai seama ca sunt 2-3 clanuri, 4, 5 in judetele mai mari. DIICOT a obtinut rezultate exceptionale in 2010 pe aceasta tema. Trebuie sa ne propunem ca in doi trei ani sa nu mai auzim de astfel de organizaitii ad-hoc.Sa nu mai avem niciun - cum il cheama pe asta cu frate-meu - Bercea Mondialu, sa nu mai auzim de niciun cap de asta care le rezolva el pe toate. Oameni care probabil isi pot permite sa-si afiseze bogatia fara ca nicio institutie a statului sa-i intrebe ceva.

Cand construieste asemenea imobile si nimeni nu se sesizeaza nu poti sa nu te intrebi oare ce se intampla intr-un asemenea judet. Eu am o mica harta cu judetele albe, in care nu se intampla nimic. Rugamintea mea ar fi sa eliminam orice judet care sa mai arate a fi alb, a fi curat in timp ce presa si semnalele publice sunt pline ca acolo sunt domni cu mare influenta si cu foarte multi bani"
, a mai spus Basescu.

Predoiu: "Trebuie evitata cooptarea procurorilor in interesele politice"

Ministrul Justitiei a declarat la sedinta de bilant a Ministerului Public pe 2010 ca este extrem de important sa fie evitata in teritoriu cooptarea procurorilor in lantul intereselor locale nelegitime de natura politica sau economica.

"Este extrem de important sa evitam in teritoriu cooptarea procurorilor in lantul intereselor locale nelegitime si netransparente, indiferent daca sunt politice sau economice. Procurorul trebuie sa fie o ancora a legalitatii nu numai la centrul sistemului, ci si in comunitatile locale", a precizat Catalin Predoiu, citat de Mediafax.

Ministrul i-a felicitat pe procurori pentru activitatea desfasurata in 2010. (foto: Intact Images)

Legea care introduce coplata in sistemul medical, adoptata de Senat... PDL nu mai executa ordinele lui Zeus!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x