Antena Căutare

Victor Ponta: Nu as accepta functia de prim-ministru fara alegeri

Victor Ponta a facut aseara noi precizari despre functia sa politica in eventualitate alegerilor anticipate. Acesta a spus ca nu ar accepta functia de premier al Romaniei fara alegeri.

"Nu as accepta sa fiu prim-ministru fara legitimitatea data de alegeri. Nu as accepta aceasta functie, fara alegeri, fara validare populara. Aceste proteste sunt pentru schimbarea unui regim politic, pentru schimbarea unui mod de a face politica. Solutiile la situatia din prezent sunt un guvern de tehnocrati si alegeri anticipate. Boc, Udrea, Igas ne-au dovedit ca sunt rupti de ce se intampla in Romania", a spus Ponta la o emisiune TV.

Intre timp, Victor Ponta cauta o solutie alaturi de PNL si PC pentru inlaturarea conducerii tarii, premierului Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu.

"Orice decizie luam, o luam impreuna. Nu exclud absolut deloc ideea de demisie, insa trebuie sa nu-i dezamagim pe oameni. Oamenii ne-au cerut sa dam jos Guvernul Boc si pe presedintele Basescu. Daca lucrul acesta il putem face prin demisie il facem, daca nu, gasim o alta cale. Pana la sesiunea care incepe pe 1 februarie trebuie sa stim si ce face Guvernul, si ce facem noi. Trebuie sa vedem care sunt metodele prin care ajungem la ceea ce ne dorim cu totii: demiterea Guvernului, un Guvern de tenocrati si alegeri anticipate. Orice actiune care este in acest sens o facem impreuna, ca uniune social-liberala si opozitie unita", a incheiat Ponta.

La aceasta ora, Victor Ponta si Crin Antonescu participa la festivitatile prilejuite de Ziua Unirii la Iasi.

Foto: Intact Images

UPDATE! Basescu a semnat numirea lui Cristian Diaconescu ca ministru de Externe... Mesajul online al presedintelui Traian Basescu de Ziua Unirii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x