Antena Căutare

Rugăciunea care poate face minuni în Postul Paștelui. Te scapă de cele mai grele necazuri dacă o rostești timp de 40 de zile

Această rugăciune, rostită cu credință în Postul Paștelui, timp de 40 de zile, te scapă de necazuri și face minuni.

Rugăciunea care poate face minuni în Postul Paștelui. Te scapă de cele mai grele necazuri dacă o rostești timp de 40 de zile Galerie
Rugăciunea care poate face minuni în Postul Paștelui. Te scapă de cele mai grele necazuri dacă o rostești timp de 40 de zile | Shutterstock

A începutul Postul Paștelui sau Postul Mare, așa cum este cunoscut de creștinii de pretutindeni. Pe lângă postul alimentar, credincioșii trebuie să își arate bunătatea și milostenia față de aproapele său.

De asemenea, este nevoie și de multă rugăciune, mai ales pentru cei care au necazuri și sufletul încărcat de păcat. Iată ruga puternică pe care trebuie să o rostești timp de cele 40 de zile. Îți va elibera sufletul de griji și de păcate!

Citește și: Rugăciuni pentru Postul Mare. Rostește în fiecare zi din prima săptămână aceste rugi pentru binecuvântare

Rugăciunea făcătoare de minuni în Postul Paștelui

De-a lungul timpului, s-a constatat că Efrem Sirul este unul dintre marii sfinți care fac minuni și schimbă în bine viețile oamenilor. Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul este considerată o rugă puternică și este specifică Postului Sfintelor Paști. Odată ce o vei rosti, îți va ajuta sufletul să se elibereze de griji și de alte păcate lumești.

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul este citită de către preoți de două ori la sfârșitul fiecărei slujbe din perioada Postului Paștelui, de luni până vineri, exceptând sâmbetele și duminicile cu caracter festiv, potrivit Crestinortodox.ro.

Rugăciunea specifică Postului Paștelui se rostește „către sfârșitul tuturor Laudelor bisericești zilnice, înainte de apolis”, începând din lunea Săptămânii Mari (întâia din post) până miercurea din Săptămâna Sfintelor Patimi. Ea se mai rostește și în zilele de miercuri și vineri din Săptămâna lăsatului sec de brânză (prima dinaintea Postului Mare).

„Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului! (se face metanie), Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul! (se face metanie), Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, miluiește-mă! (se face metanie), Fără de număr ți-am greșit, Doamne, iartă-mă! (se face metanie).

Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-l mie, robului Tău. Așa, Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”

Potrivit crestinortodox.ro, scopul rugăciunii Sfântului Efrem Sirul este de a elibera „omul de bolile duhovnicești fundamentale: duhul trândăviei, grija de multe, iubirea de stăpânire și grăirea în deșert”.

Citește și: Legumele din piață s-au scumpit. Postul Paștelui aduce noi prețuri pentru alimente

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x