Antena Căutare

Rugăciunea Sf. Cuvioase Parascheva pentru sănătate. E cea mai puternică cuvântare pentru Sfânta Vineri

Sfânta Parascheva, cunoscută în popor ca Sfanta vineri, a săvârşit numeroase vindecări miraculoase şi alte minuni în timpul vieţii sale, motiv pentru care credincioșii se roagă des la Ea. Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate adresată Sf. Cuvioasei Parascheva e în rândurile de mai jos.

Galerie
Sfânta Parascheva, cunoscută în popor ca Sfanta vineri, a săvârşit numeroase vindecări miraculoase şi alte minuni în timpul vieţii sale, motiv pentru care credincioșii se roagă des la Ea. Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate adresată Sf. Cuvioasei Parascheva e în rândurile de mai jos. | Hepta & Shutterstock

Descoperă în continuare rugăciunea pentru sănătate către Sf. Cuvioasa Paracheva și cine a fost cea cunoscută în popor ca Sfânta Vineri.

Rugăciunea Sf. Cuvioase Parascheva pentru sănătate

Sfânta Cuvioasă Parascheva este un simbol al credinței și al devotamentului, iar viața ei inspiră mulți credincioși în căutarea spiritualității și a împlinirii sufletești. Este considerată ocrotitoarea celor bolnavi, a celor care se roagă pentru ajutor în momente de cumpănă și a studenților.

Există numeroase mărturii ale celor care au fost eliberați de dureri persistente prin rugăciunile adresate Sfintei. De asemenea, mulți credincioși care s-au rugat la Sfânta Parascheva au raportat vindecări miraculoase de diverse boli, inclusiv afecțiuni grave, precum cancer, paralizie sau alte boli cronice. Una dintre cele mai puternice rugăciuni pentru sănătate și bunăstare este aceasta:

Articolul continuă după reclamă

”Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin.„

Citește și: Programul Sărbătorii Sfintei Parascheva 2024. Când începe pelerinajul la Iași și ce trebuie să știe credincioșii

Cine a fost Cuvioasa Parascheva si ce minuni a savarsit

Sfânta Parascheva s-a născut în secolul al XI-lea, în satul Epivat, lângă Constantinopol (actualmente Istanbul, Turcia), din părinți binecuvântați, care au dorit să aibă copii. Numele ei, Parascheva, înseamnă „Sâmbătă” în greacă, simbolizând ziua de odihnă și sărbătoare.

Încă de tânără, Parascheva a ales calea monahismului, dedicându-se lui Dumnezeu. A fost atrasă de viața duhovnicească și de faptele bune, retrăgându-se într-un loc pustiu pentru a se ruga.

Sfânta Cuvioasa Parascheva a murit la o vârstă fragedă, dar se crede că viața ei virtuoasă a avut un impact profund asupra comunității. După moarte, trupul ei a fost îngropat cu cinste de către ucenicii ei.

Citește și: Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva

Sfânta Cuvioasa Parascheva alină sufletul cu moaștele sale

Sf. Cuvioasei Parascheva îi sunt atribuite minuni și vindecări miraculoase. În acest an, pe 8 octombre 2024, la Iași începe pelerinajul la care participă sute de mii de credincioși din toată țara.

Pelerinajul la moaștele situate în Catedrala Mitropolitană din Iași a devenit unul dintre principalele evenimente religioase din România. Sute de mii de pelerini se adună în fiecare an la Iași în cel de-al doilea weekend al lunii octombrie pentru a comemora pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, în timp ce orașul însuși și-a stabilit Zile de sărbătoare în același timp.

Totodată, Sfânta Parascheva alina sufletul cu moaștele sale, oamenii mărturisesc că Sfânta ar fi binecuvântat oamenii posedați de lucrul cel rău.

De asemenea, rugăciunea de sănătate pentru Sf. Cuvioasa Parascheva este una foarte puternică, având în vedere că este considerată ocrotitoarea celor aflați în suferință.

Minuni la racla Sfintei Parascheva, în timpul pelerinajului de la Iași

Pelerinajele organizate la racla Sfintei Parascheva din Iași sunt adesea însoțite de mărturii ale celor care simt prezența ei și primesc ajutor spiritual în timpul acestor vizite.

O poveste cunoscută este cea a unei femei care suferea de o afecțiune gravă, diagnosticată ca fiind incurabilă de medici. În 1950, ea a decis să se roage la Sfânta Parascheva, vizitând racla sa și aducând ofrande. După câteva zile de rugăciune, femeia a simțit o ameliorare semnificativă a stării sale de sănătate, iar ulterior, la un control medical, doctorii au constatat că boala dispăruse complet. Această minune a avut un impact profund asupra comunității și a întărit credința multor oameni în Sfânta Parascheva.

Citește și: Trei zodii ocrotite de Sfânta Parascheva în luna octombrie. Ce le aduce această perioadă de transformare

Un alt exemplu este cel al unui tânăr care suferea de o afecțiune psihică severă, care l-a condus la comportamente necontrolate.

În primăvara anului 1968, la Mitropolie a venit o femeie din Sofia, Bulgaria. Aceasta avea un singur băiat, care, ajungând în anul doi de studenție, a înnebunit deodată. După ce s-a constatat ciudată boală, acesta trebuia să fie ținut în cușcă. Deși femeia era credincioasă, bărbatul ei îl blestemă adesea pe copil și îl dădea diavolului.

Familia sa a apelat la ajutorul preoților și a început să se roage la Sfânta Parascheva. După o serie de rugăciuni și exorcizări, tânărul a început să își revină treptat, iar în final, a fost complet eliberat de influențele negative. Aceasta este adesea relatată ca o minune a Sfintei, demonstrând puterea sa de a alunga răul.

O altă mărturie povestește despre o tânără care, după mulți ani de așteptare, dorea foarte mult să se căsătorească, dar nu reușea să întâlnească pe cineva potrivit. Ea a început să se roage la Sfânta Parascheva, cerând ajutor în găsirea partenerului ideal. La scurt timp după ce a intensificat rugăciunile și a participat la pelerinaje la racla Sfintei, a întâlnit un bărbat cu care s-a căsătorit. Aceasta a fost percepută ca o intervenție divină, iar nunta a fost sărbătorită cu mare bucurie în comunitatea lor.

Aceste exemple reflectă credința profundă a oamenilor în ajutorul și mijlocirea Sfintei Parascheva în viața lor de zi cu zi.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 octombrie. Georgiana și Elena au câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 octombrie. Georgiana și Elena au câștigat suma de 3.500 de lei Luni, 07.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x