Antena Căutare

48 de universităţi din România îşi deschid porţile pentru moldoveni. Câte locuri sunt disponibile

48 de universităţi din România îşi deschid porţile, în acest an, pentru absolvenţii de liceu din Republica Moldova. Ministerul Educaţiei din statul vecin a pus la bătaie 2.800 de locuri cu şi fără burse.

48 de universităţi din România îşi deschid porţile, în acest an, pentru absolvenţii de liceu din Republica Moldova. Ministerul Educaţiei din statul vecin a pus la bătaie 2.800 de locuri cu şi fără burse.

Tinerii moldoveni pot opta pentru studii în una din cele 12 universităţi din Bucureşti.

De exemplu, la Universitatea Politehnică în acest an sunt oferite 50 de locuri. Cele mai multe sunt disponibile la specialităţile Industrie uşoară şi calculatoare, precum şi tehnologia informaţiei.

La Iaşi, moldoveni pot să studieze în una din cele cinci universităţi

Iar la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj, statul român oferă aproximativ 90 de locuri.

Totuşi, cele mai multe burse - peste 560, sunt oferite la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, iar la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava - aproape 150 de locuri. În total, pentru românii de pretutindeni din Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia, Serbia, Ungaria şi Diaspora, statul român oferă peste 3.200 de locuri de studii în învăţământul preuniversitar.

ACCIDENT parcă TRAS LA INDIGO cu cel de la Dâmbovicioara! În 2016, un camion militar s-a răsturnat pe șosea: „A fost un ... 31 de grade, temperatura înregistrată la 10 dimineața, în Capitală! Urmează ore de foc: Ce NU AI VOIE să faci pe canicul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x