David Malpass, președintele Băncii Mondiale, susține că aproape 60 de milioane de oameni vor fi împinși spre sărăcie extremă, iar estimările lor arată că economia globală va scădea cu 5 la sută în acest an.
De asemenea, acesta a atras atenția asupra faptului că pandemia de coronavirus a dus deja la pierderi de locuri de muncă și falimente, iar țările mai sărace sunt cele mai afectate.
„Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistență medicală sunt sub tensiune la nivel mondial. Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de persoane vor fi împinse în sărăcie extremă - ceea ce șterge toate progresele înregistrate în atenuarea sărăciei în ultimii trei ani”, a spus Malpass, scrie Mediafax.
Ce înseamnă ”sărăcie extremă”
Banca Mondială definește „sărăcia extremă” traiul cu mai puțin de 1,90 dolari de persoană pe zi.
De asemenea, Malpass a spus că 100 de țări, în care locuiesc 70% din populația lumii, au primit deja finanțare de urgență.
În același timp, Jamie Dimon, directorul executiv al băncii JP Morgan, a declarat că pandemia ar trebui să acționeze drept un apel la constituirea unei societăți mai echitabile.
"Este speranța mea că vom folosi această criză drept un catalizator pentru a reconstrui o economie care creează și susține oportunități pentru mai mulți oameni, în special pentru cei care au rămas prea mult timp în urmă", a scris el înaintea reuniunii anuale a acționarilor băncii.
Până acum, la nivel mondial, au fost confirmate 5.003.155 de cazuri de coronavirus, iar dintre acestea, 1.971.453 de persoane s-au vindecat, potrivit worldometers. Potrivit sursei citate, numărul deceselor provocate de coronavirus se ridică la 325.218.
Raed Arafat arată românilor cum pot reduce la 1,5% riscul de infectare cu Covid-19, când ies din casă! "Pentru cei ... Atenție la ce mască de protecție cumperi! Ce informații esențiale trebuie să verifici, pe etichetă...