Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30X Factor

Banca Mondială, avertisment sumbru privind efectele pandemiei de coronavirus. 60 de milioane de oameni, condamnați la sărăcie extremă: ”Vor trăi cu mai puțin de doi dolari pe zi!”

Pandemia de coronavirus va lăsa în urmă efecte devastatoare asupra a milioane de oameni din toate colțurile lumii, care vor fi împinși spre ”sărăcie extremă”. 

Banca Mondială, avertisment sumbru privind efectele pandemiei de coronavirus. 60 de milioane de oameni, condamnați la sărăcie extremă: ”Vor trăi cu mai puțin de doi dolari pe zi!”

David Malpass, președintele Băncii Mondiale, susține că aproape 60 de milioane de oameni vor fi împinși spre sărăcie extremă, iar estimările lor arată că economia globală va scădea cu 5 la sută în acest an.

De asemenea, acesta a atras atenția asupra faptului că pandemia de coronavirus a dus deja la pierderi de locuri de muncă și falimente, iar țările mai sărace sunt cele mai afectate.

Coronavirus în România, 20 mai 2020. Live Update. Alte patru persoane, inclusiv ÎPS Pimen, au murit din cauza coronavirusului

„Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistență medicală sunt sub tensiune la nivel mondial. Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de persoane vor fi împinse în sărăcie extremă - ceea ce șterge toate progresele înregistrate în atenuarea sărăciei în ultimii trei ani”, a spus Malpass, scrie Mediafax.

Doctorul Virgil Musta, avertisment! Când va veni al doilea val de COVID-19 în România! „Atât va dura! Acești oameni trebuie să fie cei mai precauți”

Ce înseamnă ”sărăcie extremă”

Banca Mondială definește „sărăcia extremă” traiul cu mai puțin de 1,90 dolari de persoană pe zi.

De asemenea, Malpass a spus că 100 de țări, în care locuiesc 70% din populația lumii, au primit deja finanțare de urgență.

În același timp, Jamie Dimon, directorul executiv al băncii JP Morgan, a declarat că pandemia ar trebui să acționeze drept un apel la constituirea unei societăți mai echitabile.

MAE, avertisment de ultimă oră pentru români. Motivul pentru care oamenii așteaptă până la șase ore la graniță

"Este speranța mea că vom folosi această criză drept un catalizator pentru a reconstrui o economie care creează și susține oportunități pentru mai mulți oameni, în special pentru cei care au rămas prea mult timp în urmă", a scris el înaintea reuniunii anuale a acționarilor băncii.

Până acum, la nivel mondial, au fost confirmate 5.003.155 de cazuri de coronavirus, iar dintre acestea, 1.971.453 de persoane s-au vindecat, potrivit worldometers. Potrivit sursei citate, numărul deceselor provocate de coronavirus se ridică la 325.218.

Recomandari