Căutare Live

9 lucruri pe care să nu le spui niciodată la un interviu

Ai depus CV-ul pentru un post la o companie preferată și ai primit deja invitația la interviu? Felicitări, însă dificultățile pentru obținerea jobului abia acum încep să apară. Discuția pe care o vei avea cu angajatorul reprezintă singura șansă de a-l impresiona și de a demonstra că ești cea mai bună persoană pentru poziția oferită. Reușita unui interviu de angajare stă și în tactul tău de a păstra anumite lucruri numai pentru tine. Ai la dispoziție doar câteva minute de care poți profita să te poziționezi favorabil în ochii recrutorului, așa că evită să oferi răspunsuri neadecvate, care te vor descalifica din start. Iată ce nu trebuie să spui niciodată  la un interviu:

9 lucruri pe care să nu le spui niciodată la un interviu

1. Nu știu exact cu ce se ocupă compania

Una dintre cele mai mari greșeli pe care o poți face în timpul unui interviu este să îi arăți recrutorului că ai venit total nepregătită. În consecință, cu o astfel de afirmație nu vei face decât să dovedești că nu iei în serios postul. Indiferent că ești în căutarea unor joburi de weekend sau vrei o slujbă cu normă întreagă, nu te prezenta la un interviu de angajare fără să te documentezi despre domeniul de activitate al companiei respective.

2. Îmi lipsește experiența în acest domeniu

Chiar dacă nu ai mai lucrat înainte sau nu ai cunoștințe prea multe despre sectorul în care activează firma la care mergi la interviu, nu te prezenta din start ca fiind fără experiență. Concentrează-te pe punctele tale forte, scoate în evidență proiectele personale ori profesionale la care ai excelat și arată că ești o persoană care poate să învețe foarte multe lucruri.

3. Vreau să-mi schimb jobul pentru că nu mă înțeleg cu șeful sau colegii

Chiar dacă lucrezi într-un mediu toxic și vrei să obții un alt loc de muncă din această cauză, nu-i preciza acest lucru celui care te intervievează. Nu vorbi de rău foștii angajatori, colegii sau alte firme de pe piață cu care ai colaborat. Companiile vor să integreze oameni pozitivi, care știu să se comporte cu cei din jur și să socializeze fără niciun fel de probleme. Mai mult, recrutorul se va gândi că vei spune același lucru și dacă vei pleca de la firma sa cândva, în viitor.

4. Lucrez mai bine pe cont propriu

Toți angajatorii își doresc să aibă oameni care știu să lucreze în echipă și care se pot adapta foarte ușor cerințelor. Dacă vei scoate în evidență faptul că ești o persoană independentă, care preferă să se descurce de una singură, s-ar putea să nu ai parte de succesul dorit.

5. Vreau să știu care este salariul

Ar fi indicat să nu aduci în discuție salariul până când o ofertă de job nu îți este făcută în mod concret de către angajator. Cu siguranță, dacă te vrea în echipa sa, recrutorul îți va prezenta la momentul oportun beneficiile pe care le acordă compania și atunci vei avea posibilitatea să negociezi veniturile tale ulterioare.

6. Dacă primesc jobul o să lucrez și peste program

Poate ți se pare relevant să spui orice doar ca să impresionezi angajatorul, însă cu o astfel de precizare vei reuși doar să îți diminuezi credibilitatea. O companie care se respectă înțelege că valoarea angajaților săi nu stă în numărul orelor petrecute la birou, ci în creativitate, originalitate și responsabilitate, calități pe care le vei dovedi prin muncă, nu prin afirmații făcute în exces de zel.

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole

7. Nu am nici o slăbiciune

Chiar dacă îți dorești să crești în ochii recrutorului, ține cont de faptul că toți suntem oameni și avem diferite puncte slabe. Este important să faci o impresie bună, dar dacă nu vei reuși să-ți prezinți nici un defect, recrutorul va înțelege că nu ai o atitudine prea cinstită față de el și s-ar putea să îți compromiți șansele de a obține postul respectiv.

8. Mi-aș dori foarte mult să lucrez în această companie

În mod sigur, aceste cuvinte nu îți garantează angajarea. Recrutorii aud această frază foarte des, așa că nu este decât un clișeu pe care majoritatea candidaților îl repetă ca pe un scenariu. Încearcă să aduci în discuție subiecte actuale de interes și să îți exprimi intențiile fără afirmații spectaculoase.

9. Nu am nici un fel de întrebări

În momentul în care te prezinți la interviu, cu certitudine ești interesat de slujba oferită. O astfel de replică va demonstra că detaliile despre companie nu contează pentru tine și că nu vrei să afli nimic mai mult decât salariul și programul de lucru.

În cadrul unui interviu, angajatorul evaluează în permanență dacă ești persoana potrivită pentru jobul propus, așa că trebuie să acorzi atenție exprimărilor tale. O singură propoziție greșită poate genera eșecul, iar de cele mai multe ori companiile nu îți mai oferă o a doua șansă.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Grupul de Comunicare Strategică: Starea generală a pacienţilor este bună, cu excepţia pacientului internat la ATI la Ins...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri