Antena Căutare

Mor copiii României! 94 de cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână!

În ultima săptămână au fost raportate 94 de cazuri nou-confirmate de rujeolă, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.846, dintre care 64 de decese, a anunțat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Mor copiii României! 94 de cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână!
| pexels.com

În ultima săptămână au fost raportate 94 de cazuri noi de rujeolă, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.846, dintre care 64 de decese, a anunțat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Cele mai multe dintre aceste cazuri – 51 – au fost raportate în judeţul Suceava, alte 16 fiind semnalate în Neamţ, şapte în Sălaj, şase în Bucureşti, cinci în Caraş-Severin, trei în Galaţi, două în Teleorman şi câte un caz în Buzău, Giurgiu, Mehedinţi şi Olt.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă unul are nevoie de spitalizare, potrivit CNSCBT. Pentru unu din o mie de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România nouă din zece parinți își vaccinează copiii, atrage atenția CNSCBT.

România se află pe locul zece în clasamentul țărilor cu cea mai mare rată de incidență a rujeolei, potrivit datelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății. Aceasta în condițiile în care rata de imunizare cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei a scăzut de la 95% în 2010, la 90% în 2018.

„Rujeola este un indicator real al regiunilor unde trebuie să facem mai multe eforturi pentru a lupta împotriva bolilor care pot fi prevenite. Întrucât rujeola este extrem de contagioasă, izbucnirea unei epidemii este un indicator al comunităţilor în care copiii nu sunt vaccinaţi din cauza accesului, costului vaccinurilor sau, în anumite cazuri, din neglijenţă. Trebuie să facem toate eforturile pentru a imuniza fiecare copil”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

(sursa: rohealthreview.ro)

Exercițiu în Marea Neagră. Scafandri militari vor participa la mai multe misiuni în apropierea litoralului românesc... Directorul Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, contrariat de declaraţiile lui Daniel Breaz cu privire la Muze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x