Sesiunea de înscriere care a început pe 1 aprilie se adresează persoanelor juridice. Anunțul vine după e miercuri a fost stabilită suplimentarea bugetului pentru programele Rabla și Rabla Plus. Bugetul alocat acestei etape a programului Rabla este de 17.500.000 lei pentru Rabla Clasic şi 26.500.000 lei pentru Rabla Plus, potrivit news.ro.
”Începând de la 1 aprilie, ora 10.00, se desfăşoară a treia sesiune de înscriere pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus - persoane juridice”, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu.
„Practic, vom continua programele deja consacrate şi mult-aşteptate de români, şi anume Rabla, Casa Verde şi Rabla pentru Electrocasnice", a arătat premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern, menţionând că se vor lansa sesiuni noi din programele care vizează sistemele fotovoltaice, transportul public electric, infrastructura verde şi gestionarea deşeurilor. Unele dintre aceste programe vor avea bugete suplimentate.
Cum va fi suplimentat bugetul Rabla clasic
„Bugetul total al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național – Rabla Clasic 2020 – 2024 va fi suplimentat în anul 2022 cu 560 milioane lei pentru înscrierile persoanelor fizice și juridice”, , se arată în comunicatul transmis de AFM.
Prima de casare este de 6.000 lei, respectiv 9.000 lei în cazul predării a 2 autovehicule uzate, la care se pot adăuga următoarele ecobonusuri:
- 1.500 de lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
- 1.500 de lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, echipat cu motorizare GPL/GNC;
- 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid;
- 1.500 de lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.
Pentru achiziționarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 6.000 lei, la care se pot adăuga ecobonusuri astfel:
- 1.500 de lei, pentru autovehicul nou motocicletă al cărui sistem de propulsie generează maximum 90 g CO2/km în sistem WMTC;
- 1.500 de lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.
Citește și: Care sunt schemele de finanțare Rabla și Rabla Plus
Cum va fi suplimentat bugetul Rabla Plus
„Bugetul total al Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020 – 2024 – Rabla Plus - va fi suplimentat în anul 2022 cu 680 de milioane de lei pentru înscrierile persoanelor fizice și juridice”, se arată în comunicat, alături de specificarea cuantumului finanțării:
- 51.000 de lei pentru un autovehicul nou, pur electric sau un autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat;
- 54.000 de lei pentru un autovehicul nou, pur electric sau un autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, pentru achiziționarea unui autovehicul nou, în schimbul casării a două autovehicule uzate;
- Pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și care are norma de poluare nu mai mare de Euro 3, se adăugă un ecobonus de 1.500 lei/autovehicul.
Totodată, Rabla pentru electrocasnice 2022 are un buget de 100 de milioane de lei și se va desfășura etapizat.
Rezultate extrageri Loto 31 martie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc ... Ministrul Muncii, vești bune pentru pensionari. Ce se poate întâmpla cu pensiile românilor. Anunțul lui Marius Budăi...